Στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει: «Τα ιστορικά συλλαλητήρια της 28ης Φλεβάρη δεν μπορούν να αμαυρωθούν από τις αθλιότητες που διαπράττει σήμερα η ΕΛΑΣ με εντολή Μητσοτάκη – Χρυσοχοΐδη» και υποστηρίζει ότι «η κυβέρνηση της ΝΔ καταπατά συνειδητά σήμερα το συνταγματικό δικαίωμα του Συνέρχεσθαι».
Ακολούθως εξηγεί: «Νέοι άνθρωποι που θέλουν να διαδηλώσουν ειρηνικά με τα χέρια ψηλά, ζητώντας Αλήθεια και Δικαιοσύνη αντιμετωπίζονται με βία δακρυγόνα και αύρες νερού. Νωρίτερα, από τη χρήση βίας τραυματίστηκε στο κεφάλι ο φωτορεπόρτερ Ορέστης Παναγιώτου, αλλά και δεκάδες ακόμη πολίτες, κατά τη μεγαλειώδη συγκέντρωση στην Πλατεία Συντάγματος».
Συμπερασματικά, ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει: «Είναι πλέον ολοφάνερο, πως οι δυνάμεις της Αστυνομίας είχαν σαφή εντολή να διαλύσουν τη συγκέντρωση με κάθε τρόπο κι όχι να προστατεύσουν τους πολίτες, όπως ψευδώς ισχυριζόταν υποκριτικά ο κ. Χρυσοχοΐδης την περασμένη Τετάρτη. Ας ανοίξει ο κ. Χρυσοχοΐδης τον δρόμο στον κ. Μητσοτάκη παραιτούμενος πρώτος ο ίδιος και στη συνέχεια ο εντολέας του».
ΑΠΕ-ΜΠΕ / photo: eurokinissi
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Σελίν Ντιόν: 6 νέες συναυλίες στο Παρίσι λόγω της τεράστιας ζήτησης!
- Ταϊλάνδη: Αυτός ο κλήρος κάθε χρόνο φέρνει… δάκρυα και λιποθυμίες! (BINTEO)
- Παπασταύρου για δελτίο στα καύσιμα: «Είμαστε πολύ μακριά από εκεί»
- Ξεκινά η ψηφιακή ενδυνάμωση 2.740 ατόμων με αναπηρία σε 74 Κόμβους σε όλη τη χώρα
- Η Τουρκία κάλεσε “όλες τις πλευρές” να τηρήσουν τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός ΗΠΑ-Ιράν
- Χειροπέδες σε 59χρονη στην Κω – Κατείχε 25.840 κροτίδες και πυροτεχνήματα
- Η Ε.Ε. καλωσορίζει την κατάπαυση του πυρός μεταξύ των ΗΠΑ και του Ιράν
- Σιρόπι χουρμά ή αγαύης; Ποιες οι διατροφικές διαφορές τους
- Πόλεμος Μ. Ανατολής: Δηλώσεις στον Τύπο θα κάνει σήμερα ο ΥΠΑΜ των ΗΠΑ
- Το Ιράκ ξανάνοιξε τον εναέριο χώρο του, ο οποίος είχε κλείσει από την έναρξη του πολέμου









