Την πρώτη εθνικότητα σε αεροπορικές αφίξεις στη Χαλκιδική εξακολουθούν ν’ αποτελούν οι Γερμανοί.
Στην περαιτέρω σύσφιξη της σχέσης αυτής στόχευε η συμμετοχή του Τουριστικού Οργανισμού Χαλκιδικής (ΤΟΧ), για έβδομη χρονιά από το 2018, στην έκθεση F.R.E.E, στο Μόναχο, όπου είχε περίπτερο σε συνεργασία με τον Τουριστικό Οργανισμό Θεσσαλονίκης, Πιερίας και την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.
Κατά τη διάρκεια της έκθεσης, η Χαλκιδική παρουσιάστηκε ως ένας ιδανικός προορισμός για τους λάτρεις της φύσης και της ιστορίας, που προσφέρει μοναδικές πεζοπορικές διαδρομές και δραστηριότητες στον ημιορεινό της όγκο, όπου η κίνηση αυξάνεται ιδιαίτερα στην αρχή και το τέλος της τουριστικής σεζόν. Παράλληλα, μια νέα ιστορική διαδρομή έρχεται να εμπλουτίσει την πολιτιστική ταυτότητα της περιοχής, συνδέοντας το Μουσείο Πολυγύρου, την Αρχαία Όλυνθο και το Σπήλαιο Πετραλώνων. Η πρωτοβουλία αυτή στοχεύει στην ανάδειξη της ιστορικής κληρονομιάς, προσφέροντας στους επισκέπτες μια βιωματική εμπειρία, μέσα από την εξερεύνηση σημαντικών αρχαιολογικών και γεωλογικών τοποθεσιών της Χαλκιδικής.
Η έκθεση, με 1.000 εκθέτες από 50 χώρες και 120.000 επισκέπτες, αποτέλεσε την ευκαιρία για συναντήσεις με ταξιδιωτικούς φορείς, touroperators και ταξιδιωτικά γραφεία. Οι επαφές με επαγγελματίες του τουρισμού ανέδειξαν τις περιόδους Μαΐου-Ιουνίου και από τα μέσα Σεπτεμβρίου και μετά, ως τις πλέον δημοφιλείς για τους επισκέπτες, γεγονός που ενισχύει τη δυναμική της Χαλκιδικής ως προορισμού και εκτός της υψηλής θερινής περιόδου.
«Η συμμετοχή μας στο F.R.E.E 2025 υπήρξε μια ευκαιρία να αναδείξουμε τη Χαλκιδική ως έναν προορισμό που ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες των ταξιδιωτών. Η γαστρονομία μας, που αποτελεί βασικό στοιχείο της ταυτότητάς μας, ενισχύθηκε με νέες προτάσεις, ενώ οι εναλλακτικές μορφές τουρισμού έδειξαν ότι η περιοχή μας έχει πολλά να προσφέρει πέρα από το παραδοσιακό τουριστικό προϊόν του ήλιου και της θάλασσας» δήλωσε ο Γρηγόρης Τάσιος, πρόεδρος του ΤΟΧ._
(ΑΠΕ -ΜΠΕ / photo: pixabay)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Θεσσαλονίκη: O Αλέξης Τσίπρας συνάντησε τον δήμαρχο Στέλιο Αγγελούδη και του χάρισε την “Ιθάκη”
- Ηράκλειο: Σε εξέλιξη επιχείρηση για τον εντοπισμό 70χρονου που δηλώθηκε ότι αγνοείται
- Ιερό του Ηρακλή γεμάτο με χάλκινα αγάλματα ανακαλύφθηκε στη Ρώμη – Δείτε εικόνες
- «Γάτα ρουμάνικια»: Φίλοι του ΠΑΟΚ έγραψαν viral τραγούδι για τον Ραζβάν Λουτσέσκου, vid
- Ο Τραμπ ευχαρίστησε το Ιράν επειδή ακύρωσε εκτελέσεις διαδηλωτών
- Ταϊλανδός μάντης “προέβλεψε” ότι η πελάτισσα θα έχανε κάτι πολύτιμο και… την έκλεψε
- Γροιλανδία: Δεν παρατηρήθηκαν κινεζικά ή ρωσικά πλοία εκεί κοντά, σύμφωνα με τον επικεφαλής της «JAC» της Δανίας
- 6 πράγματα που πρέπει να καθαρίζετε οπωσδήποτε μια φορά την εβδομάδα
- Έδεσσα: Ισόβια στην 35χρονη που σκότωσε και έθαψε τον 58χρονο σύντροφό της στη Λεπτοκαρυά Πιερίας
- Οι Βρετανοί επιμένουν! Θα μπορούσαν να «τορπιλίσουν» πιθανή επαναπροσέγγιση Ρωσίας-Ευρώπης;









