Ο Γάλλος πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν και ο Γερμανός Φρίντριχ Μερτς, που αναμένεται να αναλάβει καθήκοντα καγκελαρίου της Γερμανίας, συμφώνησαν στη διάρκεια συνάντησής τους στο Παρίσι να ανοίξουν ένα νέο κεφάλαιο στις γαλλογερμανικές σχέσεις, δήλωσε στο Ρόιτερς πηγή προσκείμενη στον Μερτς.
«Υπήρξε συμφωνία σε μεγάλο βαθμό, καθώς και πολλά σημεία εκκίνησης για κοινές πρωτοβουλίες», δήλωσε η πηγή, προσθέτοντας ότι η ατμόσφαιρα ήταν φιλική στη διάρκεια της συνάντησής τους χθες, Τετάρτη, στο γαλλικό προεδρικό μέγαρο των Ηλυσίων.
Ο Μακρόν, ο οποίος συναντήθηκε τη Δευτέρα στην Ουάσινγκτον με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, είχε ενημερώσει νωρίτερα χθες ηγέτες της ΕΕ για το αποτέλεσμα των συνομιλιών.
Ο Μερτς, οι συντηρητικοί του οποίου ήρθαν πρώτοι στις βουλευτικές εκλογές την περασμένη εβδομάδα, αναμένεται να προσπαθήσει να σχηματίσει κυβέρνηση συνασπισμού.
Ο Μερτς έχει δηλώσει επανειλημμένα ότι η Ευρώπη πρέπει να ενωθεί καθώς βρίσκεται αντιμέτωπη με μια δεύτερη κυβέρνηση Τραμπ και πρέπει να αποκτήσει γρήγορα ανεξάρτητη αμυντική ικανότητα.
(με πληροφορίες από ΑΠΕ -ΜΠΕ / photo: eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Συνάντηση αντιπροσωπειών Ελλάδας – Τουρκίας για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης την Πέμπτη
- Το έκανε και αυτό η δεξιά τάξη πραγμάτων! Τι ειπώθηκε για την Τουρκία – Στο βάθος ο Τρίτος Ναός
- Τραγωδία στο Γκάζι: 16χρονη βρέθηκε νεκρή έξω από κλαμπ – Κατέρρευσε στη μέση του δρόμου
- Frantz Listz: Σαν σήμερα γεννήθηκε ο συνθέτης “φαινόμενο” που προκαλούσε φρενίτιδα στο κοινό
- Με 159 «ναι» πέρασε στην Βουλή η τροπολογία για τον Άγνωστο Στρατιώτη
- Ο φόρος που έχει προκαλέσει ενδοκυβερνητικές γκρίνιες στην Ιταλία
- Συνεχίζονται οι επιτυχείς επιχειρήσεις των Ρώσων στις περιοχές Ζαπορίζια και Ντνιπροπετρόφσκ
- Σπάνιο στιγμιότυπο από τους θαλάσσιους πάγους που επέστρεψαν στην ανατολική Σιβηρία, vid
- Ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ Μάρκο Ρούμπιο αναμένεται αύριο στο Ισραήλ
- Σύσταση εθνικής επιστημονικής επιτροπής για την ευλογιά των αιγοπροβάτων ανακοίνωσε η κυβέρνηση