Το 2025, το φεστιβάλ διεξάγεται από την 1η Φεβρουαρίου έως τις 9 Μαρτίου. Η κορύφωση της περιόδου ανθοφορίας φέτος δεν αναμένεται πριν από τα τέλη Φεβρουαρίου ή τις αρχές Μαρτίου.
Το Φεστιβάλ Κερασιάς Kawazu (河津桜祭り, Kawazuzakura Matsuri) πραγματοποιείται κάθε χρόνο από τις αρχές Φεβρουαρίου έως τις αρχές Μαρτίου στην πόλη Kawazu, που βρίσκεται στη χερσόνησο Izu .
Η δημοφιλής εκδήλωση γιορτάζει την ανθοφορία των κερασιών Kawazu (Kawazuzakura) και προσελκύει σχεδόν δύο εκατομμύρια επισκέπτες κάθε χρόνο.
Το Kawazuzakura είναι μια ποικιλία κερασιάς που ανθίζει νωρίς. Τα δέντρα συνήθως αρχίζουν να ανοίγουν γύρω στις αρχές Φεβρουαρίου, αλλά το κάνουν με πολύ αργό ρυθμό σε σύγκριση με τις περισσότερες άλλες ποικιλίες κερασιών. Κατά συνέπεια, οι επισκέπτες έχουν μεγαλύτερο χρονικό διάστημα (περίπου ένα μήνα) για να απολαύσουν τα όμορφα λουλούδια των δέντρων . Ο καλύτερος χρόνος για να δει κάποιος τις ανθισμένες κερασιές είναι από τα τέλη Φεβρουαρίου έως τις αρχές Μαρτίου, αν και μπορεί να διαφέρει αρκετά από χρόνο σε χρόνο ανάλογα με τις θερμοκρασίες.
Όπως υποδηλώνει το όνομά τους, οι κερασιές Kawazu ανακαλύφθηκαν για πρώτη φορά στο Kawazu τη δεκαετία του 1950. Στη συνέχεια φυτεύτηκαν συστηματικά σε όλη την πόλη από τις διάφορες γειτονιές της πόλης, κυρίως κατά μήκος του ποταμού Kawazu.
To φεστιβάλ λαμβάνει χώρα στις όχθες του ποταμού Kawazu, ο οποίος είναι γεμάτος από ατελείωτες σειρές κερασιών Kawazu που εκτείνονται περίπου τέσσερα χιλιόμετρα.
Οι έμποροι στους πάγκους του φεστιβάλ προσφέρουν μεγάλη ποικιλία από μαγειρευτά φαγητά, αποξηραμένα τρόφιμα, εσπεριδοειδή τοπικής παραγωγής, αναμνηστικά και μικρά δέντρα Kawazuzakura που οι επισκέπτες μπορούν να πάρουν και σπίτι τους να φυτέψουν.
Δείτε το σχετικό video:
Cherry blossoms in Japan.
— Massimo (@Rainmaker1973) February 24, 2025
Kawazu-zakura are early blooming cherry blossoms, and you can see them between early February and early March. Basically now.
[📹 Daniel Kordan]pic.twitter.com/41JUBLUJbm
(photo: pixabay)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Παράνομες επιδοτήσεις ΟΠΕΚΕΠΕ: Απολογείται η πρώτη ομάδα επτά από τους 15 κατηγορούμενους
- «Η Ελλάδα μπορεί να αλλάξει πιο γρήγορα απ’ όσο πιστεύαμε»
- Όταν η διπλωματία περνάει από τον ζωολογικό κήπο – H Ιαπωνία επιστρέφει στην Κίνα τα δύο τελευταία πάντα
- Τι αναφέρει το Κρεμλίνο για την πρόταση της Ουκρανίας για εκεχειρία τα Χριστούγεννα
- Ο μεγαλύτερος 3D παγκόσμιος χάρτης καταγράφει 2,75 δισεκατομμύρια κτίρια
- Ο Τραμπ ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων: “Ο Ρομπ Ράινερ είχε Σύνδρομο Διαταραχής Τραμπ – Πολύ κακός”, vid
- Συγκλονιστικό το παρασκήνιο: Ρωσικοί ισχυρισμοί για τις τελευταίες ραγδαίες εξελίξεις
- Η ακρίβεια “φρενάρει” τις χριστουγεννιάτικες αγορές των Ελλήνων – Το 95,1% δηλώνει ότι θα επηρεαστεί
- Έργα τέχνης και έπιπλα από την έπαυλη του Τζέφρι Έπστιν πωλήθηκαν σε δημοπρασία
- Η συγκινητική αποκάλυψη του Κέβιν Μπέικον για τη συνεργασία του με τον Ρομπ Ράινερ, vid
ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ
ΑΓΡΟΤΕΣ
ΑΓΡΟΤΕΣ
ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
ΑΓΡΟΤΕΣ
ΜΕΤΡΟ
ΔΗΜΟΣΙΟ









