της οποίας η επιτυχία στον τομέα αυτόν έχει χαρακτηριστεί ως “Σπούτνικ της Κίνας” (Σ.τ.Σ: Ο σοβιετικός Σπούτνικ 1 ήταν ο πρώτος τεχνητός δορυφόρος στην ιστορία) και έχει συγκεντρώσει ευρύ ενδιαφέρον.
Η εξέλιξη αυτή πραγματοποιείται την ώρα που οι κινεζικές αρχές στοχεύουν να ενισχύσουν την επιστημονική και τεχνολογική καινοτομία στα σχολεία και τα πανεπιστήμια ώστε να μπορούν να δημιουργούν νέες πηγές ανάπτυξης για την δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία παγκοσμίως.
Η DeepSeek, μια νεοφυής επιχείρηση με έδρα την Χανγκζού, έχει δεχτεί επαίνους από στελέχη της Σίλικον Βάλεϊ, αλλά και από μηχανικούς πληροφορικής σε αμερικανικές τεχνολογικές εταιρείες, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι τα μοντέλα της κινεζικής εταιρείας DeepSeek-V3 και DeepSeek-R1 συμβαδίζουν με τα πιο εξελιγμένα– εκείνο της OpenAI (Σ.τ.Σ: η OpenAI είναι αμερικανικό ερευνητικό εργαστήριο τεχνητής νοημοσύνης) και εκείνο της Meta.
Το πανεπιστήμιο της Σενζέν στην επαρχία της νότιας Κίνας Γκουανγκντόνγκ ανακοίνωσε αυτή την εβδομάδα ότι ξεκινάει ένα μάθημα τεχνητής νοημοσύνης βασισμένο στην DeepSeek, που θα βοηθήσει τους φοιτητές να μαθαίνουν για βασικές τεχνολογίες και επίσης για την ασφάλεια, την ιδιωτική ζωή, για θέματα ηθικής και για άλλες προκλήσεις, όπως ανακοίνωσε το ίδρυμα.
Το πανεπιστήμιο Ζιζάνγκ της ανατολικής Κίνας ανακοίνωσε ότι ενέταξε μέσα στον μήνα ειδικά μαθήματα για την DeepSeek.
Το πανεπιστήμιο Σιάο Τονγκ της Σανγκάης επίσης έχει χρησιμοποιεί την DeepSeek για να αναβαθμίσει τα εργαλεία εκμάθησης της Τεχνητής Νοημοσύνης στα μαθήματά του, όπως ανακοίνωσε το ίδιο το ίδρυμα στον επίσημο λογαριασμό του στο Wechat, ενώ το πανεπιστήμιο Ρένμιν της Κίνας έχει επίσης θέσει την DeepSeek σε εφαρμογή σε “πολλούς τομείς… διδασκαλίας και έρευνας…”.
photo: pixabay
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Θεσσαλονίκη: Νέα τεχνολογικά εργαλεία για τη λογοθεραπευτική υποστήριξη παιδιών με δυσκολίες λόγου και αυτισμό
- Μπορεί ο «παλμός» της Γης να επηρεάζει τον ανθρώπινο εγκέφαλο; Το φαινόμενο που προβληματίζει τους επιστήμονες
- Ο Βρετανός ΥΠΑΜ ενημέρωσε το βρετανικό κοινοβούλιο για την ενίσχυση των βρετανικών δυνάμεων στη Μ. Ανατολή και στην Κύπρο
- Του έσπασε το πόδι με το τάκλιν του και μετά… απορούσε που είδε την κόκκινη κάρτα! Vid
- Εισαγγελική έρευνα μετά από καταγγελίες εκφοβισμού αποθανούσας καθηγήτριας από μαθητές
- Παροπλισμένος δορυφόρος της NASA πέφτει ανεξέλεγκτα προς τη Γη – Τι θα συμβεί στην επανείσοδο
- Υπ. Πολέμου ΗΠΑ: Σήμερα θα είναι η πιο έντονη ημέρα επιθέσεων εναντίον του Ιράν
- Σεισμός στην Ήπειρο: Ποιές περιοχές τέθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης
- Απίστευτο ΒΙΝΤΕΟ από Ιράν: Έσκαγαν βόμβες τριγύρω τους κι όμως παρέμεναν στους δρόμους
- Απίστευτο κι όμως αληθινό: Κάτι που βρίσκεται μέσα σε αγελάδες είναι πιο ακριβό από τον χρυσό









