Ο ύποπτος, τσεχικής υπηκοότητας, συνελήφθη μερικά λεπτά μετά την επίθεση, η οποία πραγματοποιήθηκε γύρω στις 09:30 (ώρα Ελλάδας) σε κατάστημα ενός εμπορικού κέντρου στα περίχωρα της Χράντετς Κράλοβε, μιας πόλης περίπου 90.000 κατοίκων που βρίσκεται σε απόσταση περίπου 100 χιλιομέτρων από την Πράγα.
Τα δύο θύματα, τα οποία είχαν «τραυματισθεί σοβαρά», δεν κατέστη δυνατό να σωθούν «παρά τις προσπάθειες των υπηρεσιών άμεσης βοήθειας», διευκρίνισε η αστυνομία μέσω του Χ, χωρίς να μπορεί στο στάδιο αυτό να δώσει λεπτομέρειες για το κίνητρο του νεαρού δράστη.
Η επίθεση σημειώθηκε την ώρα που άνοιγε το κατάστημα. Σύμφωνα με τα τσεχικά μέσα ενημέρωσης, ο δράστης επιτέθηκε σε μια πωλήτρια που βρισκόταν στο ταμείο και σε μια άλλη εργαζόμενη στο πίσω μέρος του καταστήματος.
Ο πρωθυπουργός Πετρ Φιάλα απηύθυνε τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων καταγγέλλοντας «μια ακατανόητη και τρομερή πράξη».
Οι επιθέσεις είναι σπάνιες σ’ αυτή τη χώρα της κεντρικής Ευρώπης, η οποία είναι μέλος της ΕΕ και του ΝΑΤΟ και έχει πληθυσμό 10,9 εκατομμύρια κατοίκους.
Αυτός ο διπλός φόνος συνέβη σε τεταμένη ατμόσφαιρα, καθώς στη γειτονική Αυστρία είχε σημειωθεί το περασμένο σαββατοκύριακο μια επίθεση με μαχαίρι από σύρο πρόσφυγα, ο οποίος δήλωσε πως ανήκει στην οργάνωση Ισλαμικό Κράτος. Ένα 14χρονο αγόρι σκοτώθηκε και πέντε άνθρωποι τραυματίσθηκαν από την επίθεση αυτή.
(ΑΠΕ -ΜΠΕ / photo: pixabay)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Σύμβουλος Πούτιν: «Οι Ευρωπαίοι να προετοιμαστούν για τις πιο ακραίες κρίσεις»
- Ψάρι γίνεται ο ορισμός τού «μην το βάζεις κάτω» (BINTEO)
- Δεν προτιμούν Χόλιγουντ οι Κινέζοι: Πάτωσαν τα έσοδα, αλλά αυτές οι 2 ταινίες ξεχώρισαν
- Στεγαστικά δάνεια: Κάτω από 3% το επιτόκιο – Στα χαμηλότερα επίπεδα 9ετίας
- Τα ΗΑΕ έγιναν εκ νέου στόχος επιθέσεων με πυραύλους και drones
- Νέα δράση για τις ΜμΕ: Επιδοτήσεις έως 55% για επενδύσεις στην παραγωγή
- Διεκόπη η παροχή αερίου σε τμήμα της Τεχεράνης μετά από βομβαρδισμό πανεπιστημίου
- Τραγωδία στο Αγγελοχώρι Θεσσαλονίκης: Νεκρός ο 58χρονος που έπεσε σε χαράδρα
- Σεισμός 4,3 βαθμών Ρίχτερ στους Ασπραγγέλους Ιωαννίνων
- Βουλευτής ΒΔ, Σενετάκης: «Θα ασκήσω το δικαίωμα μου να αποδείξω την αθωότητα μου»









