Η Αίγυπτος ανακοίνωσε χθες, Τρίτη, ότι μετέθεσε για τις 4 Μαρτίου τη διεξαγωγή της έκτακτης συνόδου κορυφής του Αραβικού Συνδέσμου για τη Λωρίδα της Γάζας, που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στο Κάιρο την ερχόμενη εβδομάδα.
Η νέα ημερομηνία ορίστηκε σε συντονισμό με το Μπαχρέιν, που ασκεί την εκ περιτροπής προεδρία του Αραβικού Συνδέσμου, καθώς και με άλλες χώρες της περιοχής και στο πλαίσιο των “υλικοτεχνικών προετοιμασιών” της συνόδου κορυφής, διευκρίνισε το υπουργείο.
Η σύνοδος κορυφής συνεκλήθη ως απάντηση στην πρόταση του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ να θέσει υπό αμερικανικό έλεγχο τη ρημαγμένη από τον πόλεμο Λωρίδα της Γάζας και να μεταφερθεί ο πληθυσμός της προς την Αίγυπτο και την Ιορδανία.
Την Παρασκευή, η Σαουδική Αραβία αναμένεται να υποδεχθεί τους ηγέτες της Αιγύπτου, της Ιορδανίας, του Κατάρ και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων σε μια σύνοδο προκειμένου να παρουσιάσουν τη δική τους πρόταση για την ανοικοδόμηση της Γάζας, διασφαλίζοντας πως οι Παλαιστίνιοι θα παραμείνουν στα εδάφη τους.
(με πληροφορίες από ΑΠΕ -ΜΠΕ / photo: ΑΠΕ -ΜΠΕ / EPA -EPA)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Όλοι ψάχνουν τον…κρυμμένο Μπάιντεν στη χριστουγεννιάτικη φωτογραφία: «Πού είναι ο Τζο;»
- Θρίλερ στο Λιχτενστάιν: Τέσσερα μέλη της ίδιας οικογένειας βρέθηκαν νεκρά
- Πιτ Μπουλ επιτίθεται σε μωρό ενός έτους σε δρόμο της Νέας Υόρκης: Συγκλονιστικό βίντεο
- Ο Τζόκοβιτς εύχεται Καλά Χριστούγεννα σε 5 γλώσσες, vid
- Ο Ζελένσκι μίλησε τηλεφωνικά με τους Αμερικανούς απεσταλμένους Στιβ Γουίτκοφ και Τζάρεντ Κούσνερ
- Μόσχα: 38χρονος ήπιε κοκτέιλ με υγρό άζωτο σε γιορτή και έπαθε ρήξη στομάχου, vid
- Τραγωδία στην Ιταλία: Άνδρας πέθανε από πνιγμό τρώγοντας ένα κομμάτι πανετόνε
- Συναγερμός στη Σουηδία: Η αστυνομία ερευνά «σοβαρό περιστατικό» στην πόλη Μπόντεν
- Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του διοικητή της Πυροσβεστικής Άνω Ποροΐων
- Θέλουν το ίδιο πράγμα! Και περίμεναν τα Χριστούγεννα για να το εκφράσουν
Κύρια Θέματα









