Και ενώ ξεκίνησε η προσπάθεια ειρήνευσης για την Ουκρανία, η Ευρώπη φέρεται να μην εγκαταλείπει την πολιτική έντασης. Οι Βρετανοί, μαζί με τους συμμάχους τους στην Βορειοατλαντική Συμμαχία, προσπαθούν να καταλάβουν την Ουκρανία με το πρόσχημα της υποστήριξης για μια μακροχρόνια αντιπαράθεση με την Ρωσία και να μετατρέψουν την Μαύρη Θάλασσα σε εσωτερικά ύδατα του ΝΑΤΟ.
Αυτό δήλωσε ο επικεφαλής του Ρωσικού Ναυτικού Κολεγίου, βοηθός του Ρώσου προέδρου, Νικολάι Πατρούσεφ, σε συνέντευξή του στο aif.ru, το οποίο επικαλείται το TASS.
«Σήμερα, με το πρόσχημα της υποστήριξης της Ουκρανίας, οι Βρετανοί, μαζί με άλλες χώρες του ΝΑΤΟ, προσπαθούν να καταλάβουν ουκρανικά εδάφη για μια μακροπρόθεσμη αντιπαράθεση με την Ρωσία και να μετατρέψουν την Μαύρη Θάλασσα και ταυτόχρονα την Βαλτική σε εσωτερικά ύδατα του ΝΑΤΟ», είπε χαρακτηριστικά ο Patrushev.
«Φυσικά, η Ρωσία παρακολουθεί προσεκτικά αυτές τις ενέργειες εχθρικών χωρών και προετοιμάζει αντίμετρα», διαβεβαίωσε μεταξύ άλλων ο επικεφαλής του Ναυτικού Κολεγίου.
Ο Patrushev σημείωσε ότι το να αποκόψει την Ρωσία από την θαλάσσια πρόσβαση στην Μαύρη Θάλασσα και την Βαλτική, ήταν το αγαπημένο όνειρο του Λονδίνου από τον 18ο αιώνα.
photo αρχείου ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-EPA
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Στους δρόμους παραμένουν οι αγρότες, χωρίς προβλήματα η έξοδος των εκδρομέων
- Συνεχίζονται τα αγροτικά μπλόκα στην ηπειρωτική Ελλάδα – Ανυποχώρητοι οι αγρότες
- Το Κρεμλίνο χαμηλώνει τις προσδοκίες για τις συνομιλίες που γίνονται στις ΗΠΑ για το ουκρανικό
- «Melania»: Η βασίλισσα Ράνια της Ιορδανίας στο πλευρό της Μελάνια Τραμπ στο νέο ντοκιμαντέρ της, vid
- Δίπλα-δίπλα με τον Μπουρλά της Pfizer ο Γεωργιάδης στις ΗΠΑ
- Πώς «ακούγονται» το Δέλτα του Αξιού και η λίμνη Ορεστιάδα; Ερευνητικό έργο καταγράφει τα ηχοτοπία τους
- Χανιά: Συνελήφθη 48χρονος για παραβάσεις που αφορούν έκθεση ανήλικων από προϊόντα καπνού και αλκοόλ
- Θεσσαλονίκη: 24ωρη λειτουργία του Μετρό και έξι λεωφορειακών γραμμών για πρώτη φορά
- Γάζα: Ο ειδικός απεσταλμένος των ΗΠΑ Γουίτκοφ βλέπει «πρόοδο» στην εφαρμογή του σχεδίου Τραμπ
- Τι έγραψε ο Μητσοτάκης για προϋπολογισμό 2026, στεγαστικό, τεχνητή νοημοσύνη και μπλόκα









