Ωστόσο, αυτό ακριβώς φαίνεται να συμβαίνει σε ένα νέο βίντεο από την Κίνα . Ένα άτομο μέσα σε ένα αυτοοδηγούμενο αυτοκίνητο κινηματογραφεί καθώς τρέχουν στο δρόμο ενώ ο οδηγός και ένα παιδί κοιμούνται. Δεν είναι απολύτως σαφές εάν οι συνθήκες είναι νόμιμες, αλλά ανεξάρτητα από αυτό, καταδεικνύει έναν σοβαρό κίνδυνο στους δρόμους σε όλο τον κόσμο.
Το βίντεο που δημοσιεύτηκε στο κινεζικό δίκτυο μηνυμάτων κοινωνικής δικτύωσης Weibo έχει διάρκεια μόλις 19 δευτερόλεπτα. Σε αυτό, βλέπουμε τον χειριστή της κάμερας να κινείται προς τα πάνω από μια όψη που δείχνει κάποιον να κοιμάται (ή έτσι θα φαινόταν) στην αγκαλιά του. Μάλιστα, φαίνεται ότι και ο οδηγός είναι ξαπλωμένος στη θέση του και ρίχνει έναν υπνάκο.
Επιπρόσθετα στο παράξενο της κατάστασης, ένα μπουκάλι φαίνεται να είναι σφηνωμένο στο τιμόνι. Ο ακριβής σκοπός αυτού δεν είναι ξεκάθαρος, αλλά είναι πιθανό το μπουκάλι να χρησιμοποιείται για να προσθέσει βάρος, ξεγελώντας το σύστημα ώστε να πιστεύει ότι υπάρχει ένα χέρι στον τροχό.
Το αμάξι προφανώς διαθέτει DMS ή Συστήματα παρακολούθησης οδηγού, οπότε θεωρητικά, θα πρέπει να γνωρίζει ότι ο οδηγός είναι απρόσεκτος εάν πραγματικά κοιμάται. Πρώτα και κύρια, είναι εύλογο ότι όλο αυτό το πράγμα είναι απλώς μια φάρσα και ότι ο οδηγός είναι ξύπνιος και τα μάτια του είναι ανοιχτά καθώς παρακολουθεί διακριτικά το δρόμο. Ακόμα κι αν είναι έτσι όμως, σίγουρα δεν φαίνεται έτοιμος να αναλάβει αμέσως.
Ωστόσο, ένα πράγμα είναι σίγουρο: η αυτόνομη τεχνολογία δεν σχεδιάστηκε ποτέ για να κάνει αυτό που βλέπουμε σε αυτό το βίντεο. Από την άλλη πλευρά, εάν κοιμάται πραγματικά, τότε βάζει ενεργά όλους στο αυτοκίνητο και όλους έξω από το αυτοκίνητο, σε κίνδυνο.
photo: pixabay
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Η επίτευξη ειρήνης στην Ουκρανία απαιτεί «μια Ρωσία πρόθυμη να συνεργαστεί», δηλώνει ο Καναδός πρωθυπουργός
- Πόλεμος: Πάνω από 1 εκατομμύριο σπίτια έχουν μείνει χωρίς ρεύμα στην περιοχή του Κιέβου
- Πάτρα: Αγρότες και κτηνοτρόφοι απέκλεισαν εκ νέου τον κόμβο της Εγλυκάδας
- Πούτιν: Αν δεν θέλετε ειρήνη στην Ουκρανία τότε θα πετύχουμε τους στόχους μας δια της βίας, vid
- Απάντηση της Σ. Βούλτεψη στον ΣΥΡΙΖΑ «που πανηγύριζε για την Mercosur»
- Κάλεσμα σε κοινή κάθοδο των αγροτών σε διαπραγματεύσεις, απευθύνουν 18 αγροτικά μπλόκα
- Το «παλαιότερο χριστουγεννιάτικο δέντρο» της Βρετανίας στολίστηκε για 115η συνεχόμενη χρονιά
- Ανασύρθηκαν με ελικόπτερο οι 4 ορειβάτες από τα Βαρδούσια
- Αγία Πετρούπολη: «Ντου» των ρωσικών αρχών σε «σέχτα» που προσευχόταν υπέρ του Ζελένσκι, vid
- Νέα μελέτη: Η κατανάλωση γαλακτοκομικών προϊόντων συνδέεται με χαμηλότερο κίνδυνο άνοιας
ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί
ΑΓΡΟΤΕΣ
ΑΓΡΟΤΕΣ
ΑΓΡΟΤΕΣ
ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΟ ΩΡΑΡΙΟ
ΝΕΡΟ
ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ
ΑΓΡΟΤΕΣ
ΚΑΙΡΟΣ
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
ΓΙΟΡΤΗ
ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΓΚΗ









