Εν μέσω υψηλών τιμών για το ρύζι, η κυβέρνηση της Ιαπωνίας δήλωσε την Παρασκευή ότι θα αρχίσει να απελευθερώνει 210.000 τόνους βασικών σιτηρών από το απόθεμα έκτακτης ανάγκης της τον Μάρτιο, με την ελπίδα να βελτιώσει την κατάσταση στην ιαπωνική αγορά.
Αυτή θα είναι η πρώτη φορά που η κυβέρνηση θα αξιοποιήσει τα αποθέματά της για να μειώσει τις τιμές και όχι για κατάσταση έκτακτης ανάγκης όπως η έλλειψη ρυζιού που προέρχεται από μια πολύ κακή σοδειά ή φυσικές καταστροφές.
«Υπήρξε καλή παραγωγή ρυζιού από τους αγρότες. Θα πρέπει σίγουρα να υπάρχει αρκετό ρύζι στη χώρα για να καλύψει τη ζήτηση», δήλωσε ο υπουργός Γεωργίας Taku Eto σε συνέντευξη Τύπου την Παρασκευή. «Ωστόσο, υπάρχει μια συμφόρηση στο σύστημα διανομής και εξαιτίας αυτού, το ρύζι μπορεί να προσφερθεί στους καταναλωτές μόνο σε υψηλή τιμή».
(με πληροφορίες από japantimes. co. jp / photo: pixabay)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- ΟΠΕΚΕΠΕ: Kαι δεύτερη προφυλάκιση για το σκάνδαλο με τις παράνομες επιδοτήσεις
- Γκουτέρες: «Ώρα να ανοίξουμε τις πόρτες του Συμβουλίου Ασφαλείας και να αφήσουμε το φως να μπεί»
- “Ελπίδα”: Η γλυκιά Κινέζα μιλάει ελληνικά, τραγουδάει Παπαρίζου και πάει βόλτα με ταξί χωρίς οδηγό, vid
- Γάζα: «Εκεχειρία» μετά… ισραηλινών χτυπημάτων
- Ουκρανία: Πολίτες εναντίον ενστόλων που θέλουν να επιστρατεύσουν δια της βίας άνδρες, vid
- Θεσσαλονίκη: Από τα καράβια της προσφυγιάς στα βουνά της Πίνδου – Οι Μικρασιάτες που πολέμησαν στο Έπος του ‘40
- Η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός στην Ιαπωνία αλλάζει τα δεδομένα! Προσέγγιση με Τραμπ
- Ο Πούτιν βομβαρδίζει -στην κυριολεξία- την πράσινη ενέργεια! ΒΙΝΤΕΟ
- Σ. Φάμελλος: Στη Θεσσαλονίκη αύριο για την επέτειο της απελευθέρωσης της πόλης
- Διπλωμάτης του Πούτιν: Η Ευρώπη πρόκειται να γίνει εντελώς μουσουλμανική, vid









