Οι παλαιστινιακές ένοπλες οργανώσεις στη Λωρίδα της Γάζας ανακοίνωσαν ότι θα απελευθερώσουν αύριο Σάββατο τρεις ομήρους, τον Ιαΐρ Χορν, τον Αμερικανοϊσραηλινό Σαγκί Ντέκελ-Χεν και τον Ρωσοϊσραηλινό Σάσα Τρουφάνοφ, όπως προβλέπει η συμφωνία εκεχειρίας που έχουν συνάψει με το Ισραήλ.
Η ανακοίνωση, ύστερα από ημέρες αβεβαιότητας για το εάν θα τηρηθεί η κατάπαυση πυρός που συμφωνήθηκε τον περασμένο μήνα, έρχεται σε συνέχεια εντατικών προσπαθειών από τους μεσολαβητές της Αιγύπτου και του Κατάρ για να κρατήσουν ‘ζωντανή’ τη συμφωνία που επιτεύχθηκε τον περασμένο μήνα με τη στήριξη της Ουάσινγκτον.
Ανακοίνωση από το γραφείο του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου ανέφερε ότι το Ισραήλ δέχθηκε τον κατάλογο των προσώπων αυτών.
Η Χαμάς είχε προηγουμένως απειλήσει να μην απελευθερώσει άλλους ομήρους αφού κατηγόρησε το Ισραήλ ότι παραβίασε τους όρους της κατάπαυσης πυρός με το να εμποδίσει την είσοδο βοήθειας στη Γάζα, με αποτέλεσμα το Ισραήλ να απειλήσει και εκείνο με τη σειρά του για επανάληψη των εχθροπραξιών.
Η παλαιστινιακή οργάνωση συμφώνησε τον περασμένο μήνα να παραδώσει 33 Ισραηλινούς ομήρους, μεταξύ των οποίων γυναίκες, παιδιά και ηλικιωμένους άνδρες, με αντάλλαγμα εκατοντάδες Παλαιστίνιους φυλακισμένους και κρατούμενους, κατά τη διάρκεια εκεχειρίας 42 ημερών, στο πλαίσιο της οποίας οι ισραηλινές δυνάμεις θα αποχωρήσουν από κάποιες από τις θέσεις τους στη Γάζα.
(ΑΠΕ -ΜΠΕ / photo: ΑΠΕ -ΜΠΕ / EPA -EPA)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Πόσα ενοίκια χρειάζονται για να αγοράσεις σπίτι: Αναλυτικά τα στοιχεία για την Αττική
- Ο πόλεμος στο Ιράν πιθανόν να οδηγήσει 45 εκατ. ανθρώπους σε οξεία πείνα μέχρι τον Ιούνιο
- Βρετανοί: Τους τελευταίους μήνες δώσαμε χιλιάδες drones και εκατομμύρια πυρομαχικά στους Ουκρανούς, vid
- Μητσοτάκης για Ιράν-Μ. Ανατολή: Η Ελλάδα δεν πρόκειται να συμμετέχει στρατιωτικά από μόνη της
- Γεραπετρίτης: Η Ελλάδα δεν προτίθεται να εμπλακεί στον πόλεμο
- Στη φυλακή ο αστυνομικός που προκάλεσε το θανατηφόρο τροχαίο έξω από την Βουλή
- Νέα προθεσμία έλαβε ο 23χρονος που κατηγορείται για τη δολοφονία του 20χρονου στην Καλαμαριά
- Σδούκου για κυβέρνηση: «Βρίσκεται σε διαρκή εγρήγορση»
- Λίβανος: Οι άμαχοι πληρώνουν μεγάλο τίμημα λόγω του πολέμου, σύμφωνα με τον ΟΗΕ
- Μακάβριο ρεκόρ: Άνδρας που εργαζόταν επί 73 χρόνια ως νεκροθάφτης αποφάσισε να αποσυρθεί στα 92 του χρόνια (photo)









