Οι Χούθι είναι έτοιμοι να αναλάβουν στρατιωτική δράση εναντίον του Ισραήλ «ανά πάσα στιγμή» σε περίπτωση που ο ισραηλινός στρατός εξαπολύσει νέες επιθέσεις στη Λωρίδα της Γάζας, τόνισε ο ηγέτης των ανταρτών Άμπντελ Μάλεκ αλ Χούθι σε ομιλία που μεταδόθηκε από το τηλεοπτικό δίκτυο Al Masirah.
Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου προειδοποίησε σήμερα πως εάν η Χαμάς δεν απελευθερώσει ομήρους μέχρι το μεσημέρι του Σαββάτου, η συμφωνία εκεχειρίας καταρρέει και θα ξεκινήσουν νέες στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Λωρίδα της Γάζας.
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ απείλησε πως θα ξεσπάσει «πραγματική κόλαση» στη Γάζα εάν δεν απελευθερωθούν μέχρι το Σάββατο όλοι οι όμηροι που κρατάει η Χαμάς.
Οι υποστηριζόμενοι από το Ιράν αντάρτες Χούθι είχαν εξαπολύσει πολλές επιθέσεις με πυραύλους και drones εναντίον του Ισραήλ από την έναρξη του πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας – τον οποίο πυροδότησε η άνευ προηγουμένου επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου 2023 –, διαμηνύοντας ότι ενεργούσαν σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους Παλαιστίνιους.
Μετά την εκεχειρία που τέθηκε σε ισχύ στις 19 Ιανουαρίου, οι Χούθι σταμάτησαν τις επιθέσεις τόσο εναντίον της ισραηλινής επικράτειας όσο και εναντίον πλοίων – που θεωρούσαν ότι συνδέονται με το Ισραήλ, τις ΗΠΑ και τη Βρετανία – στην Ερυθρά Θάλασσα και στον Κόλπο του Άντεν.
Στις 22 Ιανουαρίου, οι υεμενίτες αντάρτες απελευθέρωσαν το 25μελές πλήρωμα του πλοίου Galaxy Leader, ύστερα από 430 ημέρες αιχμαλωσίας, ως κίνηση καλής θέλησης για την υποστήριξη της εκεχειρίας στη Γάζα.
ΑΠΕ-ΜΠΕ/photo EPA-EPA
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Απίστευτο! Πανεπιστήμιο στο Τενεσί θα διδάσκει αμερικανική ιστορία με… «Grand Theft Auto»
- Κελάρια και κουζίνα 2.200 ετών ανακαλύφθηκαν στην αρχαία ελληνική πόλη Σπάρτη της Μικράς Ασίας
- Ηράκλειο: Τρίχρονο αγοράκι παρασύρθηκε από αυτοκίνητο – Νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ
- Νάουσα: Η Ελλάδα στην κορυφή της παγκόσμιας αγοράς κομπόστας ροδάκινου
- Η αντίδραση του Λευκού Οίκου στην πρόταση Πούτιν για την Νέα Συνθήκη
- Πρακτική άσκηση για νέους επιστήμονες στην Επιτροπή Ανταγωνισμού
- Τι θα είναι στο επίκεντρο της ομιλίας του Τραμπ στον ΟΗΕ
- Η απάντηση που πρέπει να δώσουν οι ΗΠΑ στον Πούτιν
- Γερμανός πουλάει το «μαγικό» σκωτσέζικο κάστρο του 12ου αιώνα σε τιμή ευκαιρίας… Ο τραγικός λόγος της απόφασης
- Ο πρόεδρος της Συρίας επανέλαβε το αίτημά του η Ουάσιγκτον να άρει επισήμως τις κυρώσεις
ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

συμβουλιο της επικρατείας

ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ

ΟΙΚΟΔΟΜΗ

ΕΜΠΟΡΙΟ

ΔΑΝΕΙΑ

ΔΥΠΑ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ


ΚΑΙΡΟΣ

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
