Όπως αναφέρει η Πύλη του Σαν Φρανσίσκο , ένα ανθρωποειδές ρομπότ με τεχνητή νοημοσύνη που προοριζόταν να αναπτυχθεί από τον στρατό πήρε ένα εντελώς διαφορετικό είδος πεδίου μάχης το περασμένο Σαββατοκύριακο όταν διοικούσε το… Temple Nightclub της πόλης.
Κατασκευασμένο από την startup Foundation Robotics Lab, το μαύρο ρομπότ Phantom spun tech house παίζει για τους παρευρισκόμενους στο λεγόμενο « GigaParty ».
Με εισιτήρια που κυμαίνονται από $35 έως $3000, οι επισκέπτες πλήρωσαν όσο όσο για τον Phantom να κάνει τον DJ. Ήταν η πρώτη δημόσια εμφάνιση του ρομπότ, αν και όπως είπε ο συνιδρυτής του Ιδρύματος Mike LeBlanc στο SFGate , υπάρχουν και άλλα στη σειρά Phantom που χρησιμοποιούνται επί του παρόντος από τον αμερικανικό στρατό.
Ένας βετεράνος των Πεζοναυτών, ο LeBlanc διακηρύσσει ότι το Foundation είναι αυτή τη στιγμή η μόνη εταιρεία ρομποτικής που κατασκευάζει “ανθρωποειδή” για την αμερικανική εθνική άμυνα.
Είπε ο ΛεΜπλάν. “Πιστεύουμε ότι τα ανθρωποειδή θα είναι κρίσιμα για το μέλλον του πολέμου. Ως εκ τούτου, σχεδιάζουμε ρομπότ που είναι μεγαλύτερα, ταχύτερα, ισχυρότερα.”
Παρά το γεγονός ότι υπολογίζει το Υπουργείο Άμυνας ως έναν από τους μεγαλύτερους εργολάβους του, τα ανθρωποειδή ρομπότ του Ιδρύματος δεν βρίσκονται επί του παρόντος σε μάχη. Αντίθετα, όπως είπε ο συνιδρυτής στον ιστότοπο, χρησιμοποιούνται κυρίως για συντήρηση και ανεφοδιασμό αεροσκαφών σε απομακρυσμένες περιοχές.
Η εμφάνιση του Phantom στο GigaParty είναι μια προφανής απομάκρυνση από τη συνηθισμένη του ρουτίνα, αλλά όπως λέει ο LeBlanc, το ρομπότ ήταν ουσιαστικά σε μια αποστολή πολιτιστικής διπλωματίας.
«Δεν προσπαθούμε να απολογηθούμε για τη δύναμη των ρομπότ», είπε ο συνιδρυτής του Ιδρύματος. “Λοιπόν για εμάς, αυτή είναι η τέλεια αποκάλυψη γιατί αυτό είναι το ρομπότ μας. Αυτή είναι μια διασκεδαστική στιγμή.”
Η διασκέδαση, φυσικά, είναι υποκειμενική — αλλά η καινοτομία του να βλέπεις ένα στρατιωτικό ρομπότ DJ σε ένα κλαμπ είναι αρκετά πρωτοποριακή….
photo: freepik
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Νεκροί και τραυματίες μετά από επίθεση του Ισραήλ κατά θέσεων των Χούθι
- Καμπανάκι για το δημογραφικό στην Κεντρική Μακεδονία – 770 λιγότερα “πρωτάκια” φέτος
- Ξανά βυθισμένη στο σκοτάδι η Κούβα: Νέο γενικό μπλακ-άουτ στο νησί, το πέμπτο μέσα σε έναν μήνα
- Η ανάρτηση Τραμπ για την αντιπαράθεση Ρωσίας-Πολωνίας
- «Εξολοθρευτής» μικροβίων από το Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστήμιου Δυτικής Αττικής στην 89η ΔΕΘ
- Το μήνυμα του Π. Μαρινάκη στην Κύπρο για το έργο ηλεκτρικής διασύνδεσης
- Γιγαντιαία «σκακιέρα» περιβάλλει τον ποταμό Άινταχο σε μια ιδιαίτερη φωτογραφία που τράβηξε αστροναύτης
- Τζόρτζιο Αρμάνι: Η ζωή του «βασιλιά της μόδας» μεταφέρεται στη μεγάλη οθόνη
- Ρωσία-Πολωνία: Για «μύθους» κάνει λόγο το ρωσικό ΥΠΕΞ – Τι μένει να φανεί από όλο αυτό
- Σδούκου: Τι δήλωσε για τις φοροελαφρύνσεις