Αλυσιδωτές αντιδράσεις προκάλεσε η κίνηση ενός Ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας να ψηφίσει υπέρ του ανεξάρτητου Ελληνοκύπριου Ευρωβουλευτή, Φειδία Παναγιώτου.
Όλα ξεκίνησαν όταν ο βορειοηπειρώτης Φρέντι Μπελέρης, ο οποίος έχει διωχθεί από το εχθρικό προς τους Έλληνες της Βορείου Ηπείρου καθεστώς Ράμα, πρότεινε για αντιπρόεδρο μίας Επιτροπής του Ευρωκοινοβουλίου τον νεαρό Youtuber.
Όπως εξήγησε ο ίδιος σε χθεσινή ανάρτησή του, μοναδικό κριτήριο για την επιλογή του ήταν η ελληνική καταγωγή του Φειδία:
«Στη σημερινή συνεδρίαση της νεοσύστατης Ειδικής Επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου «Ασπίδα για την Ευρωπαϊκή Δημοκρατία» ετέθη θέμα πληρώσεως της θέσεως του Aντιπροέδρου. Δεν υπήρχε υποψήφιος από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα. Επέλεξα να υποστηρίξω τον ανεξάρτητο Κύπριο Ευρωβουλευτή, Φειδία Παναγιώτου, με κριτήριο αποκλειστικά την ελληνική καταγωγή του και τίποτα παραπάνω. Τα συμπλέγματα του κ. Αρβανίτη ούτε με αγγίζουν ούτε με αφορούν. #beleris #nd #europarl #eppgroup».
Είχε προηγηθεί η σφοδρή αντίδραση από τον ΣΥΡΙΖΑ δια του Ευρωβουλευτή του, Κώστα Αρβανίτη.
Ο κ. Αρβανίτης κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία για σύμπραξη με την ακροδεξιά υπέρ του Μασκ στο Ευρωκοινοβούλιο.
«Τα χειροκροτήματα των ακροδεξιών στην Επιτροπή και η υποστήριξή τους στην πρόταση της ΝΔ δεν κατάφεραν τελικά να εκλέξουν τον Κύπριο Ευρωβουλευτή καθώς ο σοσιαλιστής υποψήφιος επικράτησε στην ψηφοφορία. Η Επιτροπή που θα έπρεπε να ερευνήσει τις αθέμιτες παρεμβάσεις του Musk στην ΕΕ θα είχε Αντιπρόεδρο τον … εκπρόσωπό του στις Βρυξέλλες».
Πιστή της στο «πολιτικό φοβικό σύνδρομο», η ΝΔ έσπευσε να «αδειάσει» γρήγορα τον Μπελέρη, προοκειμένου να μη συνδεθεί το όνομά της με τον Μασκ και τον Τραμπ!
Ενδεικτική είναι η σημερινή ανάρτηση στο “Χ” της Ευρωβουλευτή της ΝΔ και προέδρου στην Επιτροπή Μεταφορών και Τουρισμού, Ελίζας Βόζεμπεργκ:
«Η πρόταση του @fredisbeleris για τον Κύπριο #ΦειδίαΠαναγιωτου είναι προσωπική του επιλογή κ δεν εντάσσεται στην πολιτική γραμμή της ευρωομάδας της @neademokratia».
Με την παραπάνω ανάρτηση συμφώνησε και ο Μπελέρης μη δίνοντας συνέχεια στο «μίνι επεισόδιο»:
Θέλω να επιβεβαιώσω τα όσα λέει η επικεφαλής της Ευρωομάδας μας. Ήταν μια προσωπική επιλογή. https://t.co/Sq0ZBQ5frN
— fredisbeleris (@fredisbeleris) February 4, 2025
Αξίζει να σημειωθεί πως ο ίδιος ο Υπουργός πλέον του Ντόναλντ Τραμπ, Έλον Μασκ, ο οποίος… προωθεί ιδιαίτερα έντονα τον Ελληνοκύπριο Ευρωβουλευτή, είχε υποστηρίξει ανοικτά προ ημερών την εκλογή του Φειδία.
Για την ιστορία ο «αγαπημένος» του Μασκ στο Ευρωκοινοβούλιο έχασε τη θέση του αντιπροέδρου στην Επιτροπή «Ασπίδα για την Ευρωπαϊκή Δημοκρατία» από έναν σοσιαλιστή:
Vote for Fidias. He is smart, super high energy and genuinely cares about you! https://t.co/2JeatKXW0u
— Elon Musk (@elonmusk) February 1, 2025
ΑΠΕΜΠΕ-EPA-EPA photo
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Τραγωδία στον ΗΣΑΠ: Νεκρός ανασύρθηκε ο άνδρας που έπεσε στις ράγες στα Κάτω Πατήσια
- Θεσσαλονίκη: Καλάντα από … ρομπότ στην παιδοχειρουργική κλινική του Γ. Γεννηματάς
- Παραμονή Χριστουγέννων με «Νύχτα των Ευχών» στην πλατεία Κοτζιά
- Εκεί στα κράτη του Βορρά κινδυνεύει να συμβεί κάτι πολύ άσχημο
- Σοκ στην Ιταλία: Μέλη συμμορίας ανάγκασαν 15χρονο να γδυθεί και να κάνει ανάληψη από ΑΤΜ
- Υπόθεση Πελικό και στη Βρετανία: 49χρονος νάρκωνε και βίαζε επί χρόνια τη σύζυγό του, μαζί με πέντε συνεργούς
- Το μήνυμα του Νετανιάχου μετά την τριμερή συνάντηση Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ
- Σε λειτουργία από την Τρίτη η ψηφιακή εφαρμογή του ΟΠΕΚΕΠΕ για αγροτεμάχια χωρίς ΚΑΕΚ
- Πέθανε ο Chris Rea σε ηλικία 74 ετών – Ήταν ο τραγουδιστής του «Driving Home for Christmas» (upd)
- Κ. Μητσοτάκης: Τι δήλωσε μετά την τριμερή συνάντηση Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ









