Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Χακάν Φιντάν δήλωσε πως ελπίζει ότι ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ θα τερματίσει τη συνεργασία των ΗΠΑ με την πολιτοφυλακή YPG των Κούρδων της Συρίας, την ώρα που η Άγκυρα συνεχίζει τη στρατιωτική εκστρατεία εναντίον τους, σκοτώνοντας 23 μαχητές τους.
Το τουρκικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε πως οι 23 μαχητές που σκοτώθηκαν από τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις στη βόρεια Συρία ήταν μέλη της YPG και του εκτός νόμου Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK).
Η Τουρκία θεωρεί πως το PKK και η YPG είναι ταυτόσημες οργανώσεις, ενώ οι Ηνωμένες Πολιτείες τις θεωρούν ξεχωριστές και έχουν θέσει υπό απαγόρευση το PKK ως τρομοκρατική οργάνωση, όμως στρατολόγησαν την YPG ως κύρια σύμμαχό τους στη Συρία, στην εκστρατεία εναντίον του Ισλαμικού Κράτους.
Ουσιαστικά η Άγκυρα θεωρεί πως με την αλλαγή καθεστώτος στη Συρία και την εκλογή Τραμπ βρήκε μία «χρυσή ευκαιρία» να ελαχιστοποιήσει τον κίνδυνο ισχυροποίησης των Κούρδων και μελλοντικής ίδρυσης κάποιου κουρδικού κράτους!
«Ελπίζουμε ότι ο κύριος Τραμπ θα λάβει μία απόφαση, που θα βάλει ένα τέλος σε αυτό το συνεχιζόμενο λάθος στην περιοχή», είπε ο Φιντάν κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης Τύπου στην Ντόχα μαζί με τον ομόλογό του από το Κατάρ.
Ο ίδιος ανέφερε πως η YPG είναι ανίκανη να πολεμήσει την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος και διαδραματίζει μονάχα έναν ρόλο, καθώς κρατάει τους φυλακισμένους της τζιχαντιστικής οργάνωσης στη φυλακή, ενώ πρόσθεσε ότι η Τουρκία, το Ιράκ, η Συρία και η Ιορδανία είχαν προκαταρκτικές συνομιλίες σχετικά με τη μάχη εναντίον του Ισλαμικού Κράτους.
ΑΠΕΜΠΕ-EPA-EPA photo
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Θεσσαλονίκη: Από 10/11 σε λειτουργία η νέα γραμμή του ΟΑΣΘ λόγω διακοπής της λειτουργίας του Μετρό
- Σε οριακό σημείο οι ΗΠΑ λόγω Shutdown: Αν χρειαστεί θα κλείσουμε όλο τον εναέριο χώρο
- Ούτε η «δεξιά» Μελόνι γλίτωσε από τη Ζαχάροβα: «Η Ιταλία θα καταρρεύσει όπως οι πύργοι της»
- Τέσσερις τραυματίες σε εκτροχιασμό τρένου στη βορειοδυτική Αγγλία
- Στρατιωτικός ψέκασε γυναίκα που προσέγγισε βανάκι του ουκρανικού στρατού, vid
- Ύψωσαν σημαία με το πρόσωπο του Ιησού Χριστού σε ρωσική πόλη, video
- Η πολεμοχαρής Κάγια Κάλας επιθεωρεί ευρωπαϊκά στρατεύματα στα Βαλκάνια, vid
- Δηλώσεις Ερντογάν για την Κύπρο:«Κρατείται όμηρος ενός ιμπεριαλιστικού παιχνιδιού»
- Μέτωπο Ποκρόφσκ: Ρωσικά drones εξολοθρεύουν τους παγιδευμένους Ουκρανούς, video
- Υπ. Εξωτερικών: Στους 1.863 οι συμμετέχοντες στη γραπτή ηλεκτρονική εξέταση 2Γ/2025 του ΑΣΕΠ









