Στην Γερμανία επικρατεί πολιτικός χαμός μετά την σύμπραξη CDU και AfD για το μεταναστευτικό – ΕΔΩ. Η κατάσταση οδήγησε σε παρέμβαση της πρώην καγκελαρίου της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, η οποία ανήκε στην διεθνιστική πτέρυγα της CDU.
Στρέφεται εναντίον του αρχηγού του κόμματος CDU Φρίντριχ Μερτς, του οποίου το δεξιό προφίλ ενισχύεται και μένει να φανεί, αν αυτό γίνεται για προεκλογικούς λόγους ή αν υπάρχει πράγματι αλλαγή πλεύσης και πρόθεση μετεκλογικής συνεργασίας με το δεξιό κόμμα AfD, το οποίο στηρίζει και ο Έλον Μασκ.
Σε δήλωση που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα της, έγραψε ότι η απόφαση του πρώην κόμματός της ήταν «λανθασμένη» και είπε ότι «για πρώτη φορά επιτεύχθηκε πλειοψηφία με τις ψήφους του AfD σε ψηφοφορία στην γερμανική Βουλή – Bundestag».
Σημείωσε μεταξύ άλλων, υπενθυμίζοντας πως ο Φρίνιτρικ Μερτς είχε προτείνει να μην υπάρξει σε θέματα της Βουλής πλειοψηφία με ψήφους του AfD:
«Πιστεύω ότι θα ήταν λάθος να μην αισθανόμαστε πλέον δεσμευμένοι σε αυτήν την πρόταση και να επιτρέπουμε έτσι την πλειοψηφία με τις ψήφους του AfD για πρώτη φορά σε ψηφοφορία στην γερμανική Βουλή στις 29 Ιανουαρίου 2025.
Αντίθετα, είναι απαραίτητο όλα τα δημοκρατικά κόμματα να κάνουν τα πάντα μαζί πέρα από τα πολιτικά σύνορα των κομμάτων, όχι ως τακτικού ελιγμούς, αλλά ειλικρινά, με μετρημένο τόνο και με βάση την ισχύουσα ευρωπαϊκή νομοθεσία, για να αποτρέψουν τέτοιες τρομερές επιθέσεις στο μέλλον όπως η τελευταία λίγο πριν τα Χριστούγεννα Μαγδεμβούργο και πριν από λίγες μέρες στο Aschaffenburg».
photo ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-EPA
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Γ.Γ. ΝΑΤΟ: «Προτεραιότητά μας πρέπει να είναι η Ουκρανία»
- Δημ. Τσιόδρας στο Ευρωκοινοβούλιο: Έφτασε η ώρα της αλήθειας για την Ευρώπη
- Ερντογάν: Οι κουρδικές δυνάμεις πρέπει να καταθέσουν τα όπλα τους και να διαλυθούν αμέσως
- ΓΣΕΕ: Οδηγίες για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων σε συνθήκες ακραίων καιρικών φαινομένων
- Επαναλειτουργεί από σήμερα ο μεγαλύτερος πυρηνικός σταθμός του κόσμου
- Κ. Χατζηδάκης: Παρά την κόπωση, η ΝΔ προηγείται κατά πολύ των άλλων κομμάτων
- Ο Πούτιν θα συναντηθεί με τον απεσταλμένο του Τραμπ – Τι ειπώθηκε για το «μυστικό» όπλο των ΗΠΑ
- H ΠΟΜΙΔΑ για τις αλλαγές στις διατάξεις περί καθαρισμού οικοπέδων και λοιπών ακαλύπτων χώρων
- Πάτρα: Κανονικά διεξάγεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στη γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου
- Τι θα γίνει με το φυσικό αέριο; Η ένταση Ευρώπης-ΗΠΑ ανοίγει τεράστιο θέμα









