προτείνει η εισαγγελέας της έδρας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης, ενώπιον του οποίου δικάζεται η υπόθεση η οποία αποκαλύφθηκε τον Οκτώβριο του 2020. Η δίκη διεκόπη για την επόμενη εβδομάδα οπότε αναμένεται η ετυμηγορία των δικαστών.
Ανάμεσα σε αυτούς για τους οποίους η εισαγγελική λειτουργός προτείνει την ενοχή τους είναι ο φερόμενος ιδιοκτήτης του «γηροκομείου», η σύντροφός του που φέρεται ως διευθύντρια και ο φερόμενος διαχειριστής του. Οι δύο πρώτοι κρατούνται προσωρινά, ενώ ο τρίτος διαφεύγει και δικάζεται ερήμην. Η εισαγγελέας ζητεί να κηρυχθούν ένοχοι για τις πράξεις της διακίνησης ναρκωτικών (χάπια), της έκθεσης από την οποία προκλήθηκε θάνατος και της παραβίασης μέτρων για την πρόληψη ασθενειών (Covid-19).
Στο εδώλιο του ίδιου δικαστηρίου παραπέμφθηκαν να δικαστούν – επίσης – δύο γιατροί και δύο ιδιοκτήτες γραφείων τελετών, με την εισαγγελέα να προτείνει την αθώωσή τους για τις πράξεις της έκδοσης ψευδούς ιατρικής πιστοποίησης και της υπόθαλψης εγκληματία (κατά περίπτωση).
Στις απολογίες τους οι δύο πρώτοι κατηγορούμενοι αποποιήθηκαν των ποινικών τους ευθυνών και “στοχοποίησαν” τον συγκατηγορούμενό τους που παραμένει άφαντος. Από την πλευρά τους, οι γιατροί αρνήθηκαν τις κατηγορίες τονίζοντας ότι δεν είχαν καμία σχέση με τη λειτουργία του χώρου όπου φιλοξενούνταν οι ηλικιωμένοι.
Η υπόθεση ήρθε στη δημοσιότητα, όταν εντοπίστηκε μία ηλικιωμένη να περιπλανιέται στους δρόμους του Λιθότοπου (χωριό του δήμου Ηράκλειας Σερρών). Αστυνομικοί έφτασαν στο οίκημα όπου διέμενε η γυναίκα, ενώ στο ίδιο σημείο εντοπίστηκαν άλλα εννέα άτομα, είτε ηλικιωμένα είτε με κινητικά προβλήματα. Με μέριμνα των αρμόδιων κοινωνικών υπηρεσιών της περιοχής είχαν διακομιστεί στο Γενικό Νοσοκομείο Σερρών για την περίθαλψή τους.
Κατά την αστυνομική έφοδο στο οίκημα, μια 84χρονη είχε εντοπιστεί δεμένη σε κρεβάτι με ιμάντα και λουκέτο, στον αστράγαλο, ενώ όλοι οι τρόφιμοι ήταν σε κατάσταση αποδιοργάνωσης και αποπροσανατολισμού, κάποιοι δε εξ αυτών ε
ΑΠΕ-ΜΠΕ / photo: pixabay
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Νέο «χτύπημα» της Ε.Ε. στο “Χ” του Μασκ
- Απίστευτο σκηνικό στην Καλλιθέα: Αγωγός μετατράπηκε σε «σιντριβάνι» στη μέση του δρόμου, vid
- Στήνουν «καρτέρι» και μέσα στις πολυκατοικίες για να επιστρατεύσουν Ουκρανούς! ΒΙΝΤΕΟ
- Ο Μεντβέντεφ έβαλε «στο μάτι» τους Μακρόν και Τραμπ – Δείτε τι έγραψε
- Χονγκ Κονγκ: Χαμηλό το ποσοστό συμμετοχής στις εκλογές της Κυριακής, λόγω του θρήνου για τα θύματα της πυρκαγιάς
- Επιθεώρηση Εργασίας: Τι ισχύει για το δώρο Χριστουγέννων στους μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα
- Θεσσαλονίκη: Aγρότες και κτηνοτρόφοι επιχειρούν να στήσουν μπλόκο στο δρόμο του αεροδρομίου «Μακεδονία»
- Κακοκαιρία: Ποιοι δρόμοι άνοιξαν και ποιοι παραμένουν κλειστοί
- Εξελίξεις στη Eurovision: Αυτό θα πράξει τελικά η Γαλλία
- Ακυρώνεται λόγω κακοκαιρίας η επίσκεψη του ΠτΔ στη Θεσσαλονίκη









