Οι υπηρεσίες του ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου ανακοίνωσαν μέσω X τις πρώτες πρωινές ώρες ότι σημειώθηκε πρόοδος στις έμμεσες διαπραγματεύσεις με το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα Χαμάς, συμφωνήθηκε να αφεθούν ελεύθεροι ακόμη τρεις όμηροι την Πέμπτη πέραν των τριών το ερχόμενο Σάββατο, με αντάλλαγμα να επιτραπεί η επιστροφή δεκάδων χιλιάδων εσωτερικά εκτοπισμένων αμάχων στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας.
«Έπειτα από εντατικές και αποφασιστικές διαπραγματεύσεις (…) το Ισραήλ έλαβε από τη Χαμάς κατάλογο με την κατάσταση όλων των ομήρων που πρόκειται να απελευθερωθούν κατά την πρώτη φάση» της συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός, συμπλήρωσε το γραφείο του πρωθυπουργού Νετανιάχου.
Θα γίνουν τρεις απελευθερώσεις ομήρων την Πέμπτη —στα πρόσωπα που θα αφεθούν ελεύθερα συγκαταλέγεται η 29χρονη άμαχη Αρμπέλ Γεχούντ— πέρα από τις τρεις το Σάββατο, διευκρίνισε η ίδια πηγή.
Σε αντάλλαγμα, ο ισραηλινός στρατός θα επιτρέψει από σήμερα το πρωί «τη διέλευση των Γαζαίων προς τον βορρά», πάντα κατά το γραφείο του πρωθυπουργού Νετανιάχου.
(ΑΠΕ -ΜΠΕ / photo: freepik)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Κακοκαιρία: Σε ισχύ τα έκτακτα μέτρα στη γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου, κλειστό το πορθμείο
- Το διαστημικό τηλεσκόπιο James Webb κατέγραψε το εμβληματικό νεφέλωμα “Έλικας” – Δείτε εικόνα
- Στους 42 ανέβηκε ο αριθμός των νεκρών από τη σιδηροδρομική τραγωδία στην Ισπανία
- Τρόμος στην Αυστραλία από την τέταρτη επίθεση καρχαρία σε 48 ώρες – Έκλεισαν οι παραλίες
- Τραμπ για Μαρία Ματσάδο: Θα μπορούσε να “εμπλακεί” στη διακυβέρνηση της Βενεζουέλας
- Αναταραχή στον δυτικό κόσμο! Στρώνεται «χαλί» στον Πούτιν
- Νέα ανάρτηση Σπανουδάκη: “Μη φοβάστε τίποτα και κανέναν, δίνετε λογαριασμό μόνο στον Χριστό”
- “Το μαρτύριο της σταγόνας” ή το “πιο αργό” επιστημονικό πείραμα στον κόσμο που διαρκεί σχεδόν 100 χρόνια, vid
- Δυσοίωνες εκτιμήσεις για την Γροιλανδία! Σε δύσκολη θέση ΝΑΤΟ και Ευρωπαίοι
- Ακραίας επικινδυνότητας η αυριανή κακοκαιρία – Οι περιοχές με τις μεγαλύτερες ποσότητες νερού – ΧΑΡΤΕΣ









