Εισαγγελείς στη Νότια Κορέα απήγγειλαν σήμερα επισήμως κατηγορίες εναντίον του προέδρου της χώρας Γιουν Σουκ Γέολ, ο οποίος έχει παυθεί από τα καθήκοντά του, για υποκίνηση εξέγερσης αναφορικά με την αποτυχημένη επιβολή στρατιωτικού νόμου στις 3 Δεκεμβρίου, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap.
Η απόφαση αυτή ελήφθη μετά τη σύσταση την περασμένη εβδομάδα από ερευνητές κατά της διαφθοράς να απαγγελθούν επίσημα κατηγορίες εις βάρος του Γιουν.
Οι δικηγόροι του Γιουν είχαν απευθύνει έκκληση προς τους εισαγγελείς να τον απελευθερώσουν άμεσα από την παράνομη κράτηση, όπως τη χαρακτήρισαν.
Σύμφωνα με την ποινική έρευνα, ο Γιουν βρίσκεται υπό κράτηση από τότε, και έγινε ο πρώτος εν ενεργεία πρόεδρος που συλλαμβάνεται στις 15 Ιανουαρίου.
Η ανταρσία είναι μια από τις λίγες κατηγορίες για τις οποίες ένας πρόεδρος στη Νότια Κορέα δεν έχει ασυλία.
Τιμωρείται με ισόβια κάθειρξη ή με τη θανατική ποινή παρότι στη Νότια Κορέα έχει να εκτελεστεί κάποιος εδώ και δεκαετίες.
(ΑΠΕ -ΜΠΕ / photo: ΑΠΕ -ΜΠΕ / EPA-SOUTH KOREA PRESIDENT OFFICE)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Μηδενική αύξηση των δημοτικών τελών για το 2026 στον Δήμο Θεσσαλονίκης
- Ρωσικές δυνάμεις αναφέρουν πως διατηρούν υπό πλήρη έλεγχό την πόλη Κουπιάνσκ
- Δεν μπορεί να αγνοούνται αυτές οι φωνές στην Ευρώπη και να ακούγονται μόνο όσες θέλουν πόλεμο
- Στα “λευκά” η Νέα Υόρκη λίγο πριν τα Χριστούγεννα – Σπάνιες εικόνες με το Central Park καλυμμένο με χιόνι
- Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών: Το τέλος των τριών ευρώ, δεν σταματά τη λαίλαπα των ασιατικών πλατφορμών
- “Stranger Things”: Τα πιο σκοτεινά μυστικά του Χόκινς στο νέο τρέιλερ- “Τίποτα δεν έχει τελειώσει”
- Τρίνινταντ και Τομπάγκο: Άδεια στις ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ να χρησιμοποιούν τα αεροδρόμια της χώρας
- Ρεκόρ βροχοπτώσεων «ζωντάνεψε» μια εξαφανισμένη λίμνη στην Κοιλάδα του Θανάτου – Δείτε εικόνα
- Νέα δημοσκόπηση: Διατηρεί σταθερά την διαφορά από το δεύτερο κόμμα η ΝΔ
- ΗΠΑ: Απετράπη βομβιστική επίθεση με προγραμματισμένη αφετηρία την παραμονή Πρωτοχρονιάς









