Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος επιδιώκει να ελέγχει την διανομή ομοσπονδιακής βοήθειας στην περίπτωση φυσικών καταστροφών, ανέφερε σήμερα ότι θα υπογράψει ένα διάταγμα με το οποίο θα αλλάξει ριζικά ή ακόμη και θα καταργήσει την FEMA, την πασίγνωστη ομοσπονδιακή υπηρεσία αντιμετώπισης καταστροφών από τυφώνες, πυρκαγιές και άλλα φυσικά φαινόμενα.
«Θα υπογράψω ένα διάταγμα για να αρχίσουμε να μεταρρυθμίζουμε εκ βάθρων την FEMA ή ίσως να καταργήσουμε την FEMA», είπε ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος κατά την επίσκεψή του στη Βόρεια Καρολίνα.
Η FEMA, υποστήριξε, είναι μια «κοστοβόρα, αργή, γραφειοκρατική» υπηρεσία η οποία αποδείχτηκε «καταστροφή».
Ο Τραμπ βρισκόταν στην Βόρεια Καρολίνα για να δει από κοντά τις καταστροφές που προκλήθηκαν στην Πολιτεία αυτή από τον τυφώνα Χέλεν πέρυσι το φθινόπωρο.
Η FEMA θεωρείτο σημαντική υπηρεσία στα χέρια των διεθνιστών, ειδικά σε περίπτωση που θα ήθελαν να επιβάλλουν καθεστώς ειδικών συνθηκών.
President Trump: "I will sign an executive order to start the process of reform and fundamental review of FEMA.
— RC (@RealChange__) January 24, 2025
pic.twitter.com/GOd9uNtTFX
Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/photo αρχείου freepik
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Κακοκαιρία: Σε ισχύ τα έκτακτα μέτρα στη γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου, κλειστό το πορθμείο
- Το διαστημικό τηλεσκόπιο James Webb κατέγραψε το εμβληματικό νεφέλωμα “Έλικας” – Δείτε εικόνα
- Στους 42 ανέβηκε ο αριθμός των νεκρών από τη σιδηροδρομική τραγωδία στην Ισπανία
- Τρόμος στην Αυστραλία από την τέταρτη επίθεση καρχαρία σε 48 ώρες – Έκλεισαν οι παραλίες
- Τραμπ για Μαρία Ματσάδο: Θα μπορούσε να “εμπλακεί” στη διακυβέρνηση της Βενεζουέλας
- Αναταραχή στον δυτικό κόσμο! Στρώνεται «χαλί» στον Πούτιν
- Νέα ανάρτηση Σπανουδάκη: “Μη φοβάστε τίποτα και κανέναν, δίνετε λογαριασμό μόνο στον Χριστό”
- “Το μαρτύριο της σταγόνας” ή το “πιο αργό” επιστημονικό πείραμα στον κόσμο που διαρκεί σχεδόν 100 χρόνια, vid
- Δυσοίωνες εκτιμήσεις για την Γροιλανδία! Σε δύσκολη θέση ΝΑΤΟ και Ευρωπαίοι
- Ακραίας επικινδυνότητας η αυριανή κακοκαιρία – Οι περιοχές με τις μεγαλύτερες ποσότητες νερού – ΧΑΡΤΕΣ









