Η ταχύτητα των ανέμων έφτασε τα 160 χλμ/ώρα ενώ στην Ιρλανδία έσπασε τα ρεκόρ με 185χλμ / ώρα.
Το Met Office δήλωσε ότι η καταιγίδα Éowyn ήταν πιθανό να προκαλέσει ζημιές σε κτίρια, να ξεριζώσει δέντρα και να προκαλέσει διακοπές ρεύματος.
Eeeek!pic.twitter.com/i89lw6623T
— Volcaholic 🌋 (@volcaholic1) January 23, 2025
Δείτε video:
@CarlowWeather Crazy winds, light snow, and some flying debris in Dublin City centre (6.15am) 😬😬 pic.twitter.com/Xzqd5IESZi
— Gaz (@garrolly) January 24, 2025
Δεκάδες πτήσεις από τα αεροδρόμια της Γλασκώβης και του Εδιμβούργου ακυρώθηκαν, ενώ το Belfast International προειδοποίησε για πολλές καθυστερήσεις και ακυρώσεις των πτήσεων. Το αεροδρόμιο του Δουβλίνου ανακοίνωσε ότι πάνω από 110 προγραμματισμένες αναχωρήσεις και 110 αφίξεις ακυρώθηκαν την Παρασκευή.
Ήδη έχουν καταγραφεί άδεια ράφια σε σούπερ μάρκετ αφού αρκετοί έσπευσαν
να προμηθευτούν αγαθά πρώτης ανάγκης ενόψει των δύσκολων καιρικών συνθηκών.
SuperValu in Dublin. Like an apocalypse is starting 😂😂#StormEowyn #StormÉowyn pic.twitter.com/9PAB0Yyj8z
— captain_4322 (@captain_4322) January 24, 2025
Οι επιβάτες και οι αυτοκινητιστές σε “κόκκινες” και “πορτοκαλί” περιοχές έχουν κληθεί να αποφεύγουν τα ταξίδια εκτός εάν είναι απαραίτητο.
Στην Ουαλία , η αστυνομία του Gwent επιβεβαίωσε ότι οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης εργάζονταν για τη διαχείριση πλημμυρών.
Η Αστυνομική Υπηρεσία της Βόρειας Ιρλανδίας περιέγραψε την καταιγίδα ως «εξαιρετικό καιρικό φαινόμενο» που αναμενόταν να φέρει τους ισχυρότερους ανέμους που έχουν δει στη χώρα από το 1998.
Περίπου 4,5 εκατομμύρια άνθρωποι έλαβαν ειδοποιήσεις έκτακτης ανάγκης στα τηλέφωνά τους για να προειδοποιήσουν για την επερχόμενη καταιγίδα στη «μεγαλύτερη πραγματική χρήση του εργαλείου μέχρι σήμερα» την Πέμπτη.
Περαιτέρω πορτοκαλί και κίτρινες προειδοποιήσεις για άνεμο και βροχή έχουν εκδοθεί για το Σάββατο και την Κυριακή.
(photo: freepik)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Τo Μετρό Θεσσαλονίκης επιστρέφει τη Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου – Αναλυτικά το πρόγραμμα λειτουργίας του
- Ο Καντίροφ φέρεται να δήλωσε πως ουκρανικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος έπληξε το Γκρόζνι
- Ιταλία: Δολοφόνησε τον γείτονά του, που προσπαθούσε να του γκρεμίσει το σπίτι – Τον αθώωσε το δικαστήριο
- “Βραβείο ειρήνης” στον Τραμπ από τη FIFA: Παραβρέθηκε στην κλήρωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2026, vid
- Χαμός με το πρόστιμο της ΕΕ στο X! Ρούμπιο: «Η εποχή της λογοκρισίας των Αμερικανών στο διαδίκτυο έχει τελειώσει»
- Νεαρά μυρμήγκια ικετεύουν να τα σκοτώσουν όταν είναι άρρωστα – Τι αποκαλύπτει νέα μελέτη
- Μητσοτάκης: «Αν βρει κάποιος φυσικό αέριο, αυτό αλλάζει τα πάντα»
- Eντυπωσιακή ανακάλυψη οδήγησε στη λύση ενός αινίγματος – Αρχαιολόγοι ταυτοποίησαν τη μούμια του φαραώ Σεσόνκ Γ΄
- Έτσι απεικόνιζε εγχειρίδιο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής νησιά του Αιγαίου – Η αντίδραση του ελληνικού ΥΠΕΞ
- Κακοκαιρία “Byron”: Τα στοιχεία για τους ταμιευτήρες της ΕΥΔΑΠ – Πόσο ανέβηκαν τα αποθέματα σε 24 ώρες









