«Θα ζητήσουμε από τους υπαλλήλους των δημοσίων υπηρεσιών μας να δώσουν συνέχεια σε αυτό το θέμα για να τεθεί σε εφαρμογή μια συμφωνία, η οποία είναι σημαντική για την ασφάλεια, το εμπόριο και τη βιομηχανική συνεργασία», δήλωσε ο Στέρε χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.
Η Νορβηγία, που δεν είναι μέλος της ΕΕ, εξάγει ήδη φυσικό αέριο στην Πολωνία μέσω του αγωγού Baltic Pipe.
Ο Πολωνός πρωθυπουργός Ντόναλντ Τουσκ δήλωσε ότι είναι «απολύτως κρίσιμο» για τη Βαρσοβία και την Ευρωπαϊκή Ένωση να έχουν πρόσβαση σε οικονομικά προσιτή ενέργεια.
«Ο στόχος μας είναι η φθηνή ενέργεια ώστε η οικονομία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και η νορβηγική οικονομία να μπορούν πράγματι να ανταγωνιστούν άλλες οικονομικές δυνάμεις στον κόσμο», δήλωσε ο Τουσκ στη συνέντευξη Τύπου.
ΑΠΕ-ΜΠΕ/photo EPA-EPA
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Βρετανοί σε Τραμπ: Η συμφωνία για την επιστροφή των Νησιών Τσάγκος στον Μαυρίκιο έγινε για να προστατευθεί η εθνική ασφάλεια
- Συγκλονιστικό βίντεο: Τεράστια καραμπόλα με 100 οχήματα στο Μίσιγκαν λόγω χιονιού
- Δήλωση Δένδια για τα 5 χρόνια από την επέκταση των χωρικών υδάτων στο Ιόνιο
- Μητσοτάκης προς ΠτΔ: «Το 2026 μπήκε με πρωτοφανείς προκλήσεις για το διεθνές γεωπολιτικό και οικονομικό πλαίσιο»
- Μετά τη Ρωσία, η Κίνα προσεκλήθη να συμμετάσχει στο “Συμβούλιο Ειρήνης” του Τραμπ
- ΒΙΝΤΕΟ: Αστυνομικοί σκοτώνουν πρώην συνάδελφό τους αφού δολοφόνησε τον 11χρονο γιό του
- Θεσσαλονίκη: 48χρονη έπεσε από μπαλκόνι 3ου ορόφου
- Βόρεια Ελλάδα: Μαζικές εκριζώσεις ροδακινιών, με τις ακτινιδιές να παίρνουν τη θέση τους
- Συναγερμός για τη ραγδαία αύξηση καρκίνων σε νεότερους ασθενείς
- Ο Θ.Κοντογεώργης για τις δηλώσεις της Μ. Καρυστιανού για τις αμβλώσεις
Κύρια Θέματα









