Αν η Μόσχα δεν καταλήξει «τώρα» σε συμφωνία για την Ουκρανία, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι δεν θα έχει άλλη επιλογή από «την επιβολή υψηλών φόρων, δασμών και κυρώσεων σε ό,τι πουλάει η Ρωσία στις ΗΠΑ και σε άλλες χώρες», που συμμετέχουν στον πόλεμο.
«Ήρθε η ώρα ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΜΙΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ», έγραψε ο Τραμπ στο Truth Social, λέγοντας: «Δεν προσπαθώ να βλάψω τη Ρωσία. Αγαπώ τον ρωσικό λαό και πάντα είχα μια πολύ καλή σχέση με τον πρόεδρο Πούτιν».
Ο Αμερικανός πρόεδρος δεν προσδιόρισε τις χώρες που θεωρεί ότι συμμετέχουν στον πόλεμο.
Αναλυτικά το μήνυμα Τραμπ:
«Δεν επιδιώκω να κάνω κακό στην Ρωσία. Αγαπώ τον ρωσικό λαό και είχα πάντα μια πολύ καλή σχέση με τον Πρόεδρο Πούτιν – και αυτό παρά το HOAX της Ριζοσπαστικής Αριστεράς με την Ρωσία, την Ρωσία, την Ρωσία . Δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε ότι η Ρωσία μας βοήθησε να κερδίσουμε τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, χάνοντας σχεδόν 60.000.000 ζωές στην διαδικασία. Τούτου λεχθέντος, θα κάνω στην Ρωσία, της οποίας η οικονομία αποτυγχάνει, και στον Πρόεδρο Πούτιν, μια πολύ μεγάλη ΧΑΡΗ. Τακτοποιήστε τώρα και ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ αυτόν τον γελοίο πόλεμο! ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΟΝΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ. Εάν δεν κάνουμε μια «συμφωνία» και σύντομα, δεν έχω άλλη επιλογή από το να βάλω υψηλά επίπεδα φόρων, δασμών και κυρώσεων σε οτιδήποτε πωλείται από την Ρωσία στις Ηνωμένες Πολιτείες και σε διάφορες άλλες συμμετέχουσες χώρες. Ας τελειώσει αυτός ο πόλεμος, που δεν θα είχε ξεκινήσει ποτέ αν ήμουν Πρόεδρος! Μπορούμε να το κάνουμε με τον εύκολο ή τον δύσκολο τρόπο – και ο εύκολος τρόπος είναι πάντα καλύτερος. Ήρθε η ώρα να «ΚΑΝΕΤΕ ΣΥΜΦΩΝΙΑ». ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΑΘΟΥΝ ΑΛΛΕΣ ΖΩΕΣ!!!».
Αμέσως δόθηκε απάντηση από το ρωσικό Sputnik στα περί οικονομίας:
Ο Τραμπ, ο οποίος δήλωσε ότι η οικονομία της Ρωσίας αποτυγχάνει, θα πρέπει να ρίξει μια ματιά στα γεγονότα:
- Η Ρωσία ξεπέρασε την Ιαπωνία και έγινε η 4η μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο (PPP).
- Το ΑΕΠ της Ρωσίας αυξήθηκε κατά 4,1% το δεύτερο τρίμηνο του 2024, ξεπερνώντας την Γερμανία, η οποία σημείωσε συρρίκνωση 0,3% το 2023.
- Το ποσοστό ανεργίας της Ρωσίας έφτασε στο ιστορικό χαμηλό του 2,3%, σε σύγκριση με 3,6% στις ΗΠΑ και πάνω από 11% στην Ισπανία.
- Το δημοσιονομικό έλλειμμα της Ρωσίας είναι μόλις 1,7% του ΑΕΠ, πολύ χαμηλότερο από το 5,8% των ΗΠΑ.
Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/Sputnik, photo αρχείου EPA-REUTERS POOL
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ένοχος o Πακιστανός για το άγριο έγκλημα στην Ισπανία – Σκότωσε δύο ηλικιωμένες και τον αδελφό τους
- Θεσσαλονίκη: Καταδίκη 29χρονου για γενετήσια πράξη με τη μεθυσμένη ξαδέλφη του
- Τι φαίνεται πως επιδιώκεται παγκοσμίως αυτή την στιγμή
- Συνελήφθη 63χρονος φυγόποινος στα Πετράλωνα – Είχε καταδικαστεί για γενετήσιες πράξεις σε βάρος ανήλικης
- Το Athens Bar Show 2025 γίνεται 15 και γιορτάζει στην Τεχνόπολη στις 4 & 5 Νοεμβρίου 2025
- Ρέθυμνο: Οι ηλικιωμένοι μαθαίνουν να «σερφάρουν» με ασφάλεια στο Διαδίκτυο
- Οι Ρώσοι κατέρριψαν 24 ουκρανικά drones
- Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ δικαιώθηκε από δικαστήριο στη Γαλλία για παράνομες φωτογραφίες
- Enterprise Greece: Η ελληνική φιλοξενία πρωταγωνίστησε στη HOST MILANO 2025
- Θεσ/νίκη: Ξεκινούν οι προετοιμασίες για τη Χριστουγεννιάτικη Αγορά στην Αριστοτέλους
ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί
ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΙ
VOUCHER
ΠΡΟΣΤΙΜΟ
ΑΝΕΡΓΙΑ
ΑΓΡΟΤΕΣ
ΔΟΜΝΑ ΜΙΧΑΗΛΙΔΟΥ
ΕΥΔΑΠ
ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
ΑΓΩΓΟΣ ΝΕΡΟΥ
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ









