Στα 370,865 δισ. ευρώ ανήλθε το δημόσιο χρέος στο τέλος του γ’ τριμήνου πέρυσι από 371,483 δισ. ευρώ το γ’ τρίμηνο του 2023.
Τα έσοδα της Γενικής Κυβέρνησης διαμορφώθηκαν σε 29,607 δισ. ευρώ από 27,214 δισ. ευρώ το γ’ τρίμηνο του 2023. Οι φόροι στο εισόδημα και την περιουσία διαμορφώθηκαν σε 6,311 δισ. ευρώ από 5,936 δισ. ευρώ. Οι κοινωνικές εισφορές ανήλθαν σε 8,102 δισ. ευρώ από 7,449 δισ. ευρώ το γ’ τρίμηνο του 2023.
Οι συνολικές δαπάνες της Γενικής Κυβέρνησης διαμορφώθηκαν σε 26,340 δισ. ευρώ από 25,831 δισ. ευρώ το γ’ τρίμηνο του 2023. Οι πρωτογενείς δαπάνες ήταν 24,274 δισ. ευρώ από 23,875 δισ. ευρώ. Οι αμοιβές εξηρτημένης εργασίας ανήλθαν σε 6,104 δισ. ευρώ από 5,837 δισ. ευρώ. Οι κοινωνικές παροχές ανήλθαν σε 11,257 δισ. ευρώ από 10,722 δισ. ευρώ. Ενώ, οι επιδοτήσεις διαμορφώθηκαν σε 709 εκατ. ευρώ από 955 εκατ. ευρώ το γ’ τρίμηνο του 2023.
(ΑΠΕ -ΜΠΕ / photo: freepik)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ανθρωποειδές ρομπότ σουτάρει γκολ στο γήπεδο και κάνει…moonwalk! ΒΙΝΤΕΟ
- Νέοι μαζικοί βομβαρδισμοί των ΗΠΑ-Ισραήλ στο Ιράν, vid
- Διαδηλωτές συγκεντρώνονται στο ΓΑΙΟΠΟΛΙΣ Λάρισας ενόψει της δίκης για τα Τέμπη
- Νέα έκτακτα οικονομικά μέτρα λόγω ακρίβειας ανακοινώνει η κυβέρνηση
- Η χιουμοριστική αλληλεπίδραση ενός δύτη με ένα ψάρι έγινε viral στο διαδίκτυο, vid
- Ο πρόεδρος του ΔΣΑ κάλεσε τους δικηγόρους στη δίκη για τα Τέμπη να τηρήσουν τους δικονομικούς κανόνες και τη δεοντολογία
- Καρδίτσα: Συνέλαβαν ανήλικους για τον θάνατο 51χρονου τραγουδιστή
- «Πράσινη», αντιρωσική πολιτική: Αγωνία για όσα ενδεχομένως ακολουθήσουν στην Ευρώπη
- Ποια ηθοποιός βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις για ταινία στο πλευρό του Κέβιν Κόστνερ
- Σε εξέλιξη οι έρευνες για τον αγνοούμενο δύτη στα Λιμανάκια Βουλιαγμένης









