Ο επικεφαλής του ύψους 23 δισεκατομμυρίων δολαρίων ρωσικού ταμείου κρατικής περιουσίας εγκωμίασε σήμερα τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ λέγοντας ότι η σειρά των διαταγμάτων του δείχνει πως η αποφασιστική ηγεσία μπορεί να αλλάξει την πορεία της ιστορίας, να προωθήσει την ανάπτυξη και να ανοίξει ευκαιρίες για διάλογο.
Μέσα σε διάστημα ωρών από την ορκωμοσία του, ο Τραμπ εξέδωσε πολλά διατάγματα με στόχο να αυξήσει την παραγωγή πετρελαίου και αερίου, να διαλύσει το πρόγραμμα του πρώην προέδρου Τζο Μπάιντεν για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, να περιορίσει τη μετανάστευση και να αναστείλει την ισχύ διατάξεων, οι οποίοι ήταν υπέρ της Ατζέντας 2030.
«Οι τολμηρές ενέργειες του προέδρου Τραμπ σήμερα αποδεικνύουν ότι η αποφασιστική ηγεσία μπορεί να αλλάξει την πορεία της ιστορίας, ξεκλειδώνοντας την οικονομική ανάπτυξη και μεταμορφώνοντας παγκόσμιες προκλήσεις σε ευκαιρίες για διάλογο και αποφάσεις μέσω της επίλυσης προβλημάτων», δήλωσε ο Κίριλ Ντμίτριεφ, διευθύνων σύμβουλος του Ρωσικού Ταμείου Άμεσων Επενδύσεων (RDIF).
Ο Ντμίτριεφ, ο οποίος έχει σπουδάσει στις ΗΠΑ και είχε διαδραματίσει ρόλο στις πρώτες επαφές ανάμεσα στη Μόσχα και την ομάδα του Τραμπ, όταν ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος είχε εκλεγεί πρώτη φορά πρόεδρος το 2016.
Στον Ντμίτριεφ έχουν επιβληθεί αμερικανικές κυρώσεις, τις οποίες ρώσοι αξιωματούχοι απορρίπτουν ως παράνομες και αβάσιμες.
Ο Πούτιν, μιλώντας χθες, Δευτέρα, στο ρωσικό Συμβούλιο Ασφαλείας, συνεχάρη τον Τραμπ για την ανάληψη των καθηκόντων του δηλώνοντας ανοικτός για διάλογο με τη νέα αμερικανική κυβέρνηση και επαινώντας την επιθυμία του Τραμπ να αποκαταστήσει απ’ ευθείας επαφές με τη Ρωσία.
Ο Πούτιν είχε συναντηθεί με τον Ντμίτριεφ στις 13 Ιανουαρίου, μία εβδομάδα πριν από τη ορκωμοσία. Οι δυο τους είχαν συζητήσει τις επενδύσεις του RDIF, οι οποίες υπολογίζονται σε 2,3 τρισεκατομμύρια ρούβλια (22,53 δισεκ. δολάρια), σύμφωνα με τα επίσημα πρακτικά της συνάντησης τα οποία δημοσιοποιήθηκαν μέσω του ιστότοπου του Κρεμλίνου.
Το RDIF δεν έκανε γνωστό αν ο Ντμίτριεφ είναι πιθανό να διαδραματίσει ρόλο σε μελλοντικές επαφές ανάμεσα στη Μόσχα και την αμερικανική κυβέρνηση, ωστόσο, όπως όλα δείχνουν υπάρχουν οι βάσεις και οι προϋποθέσεις για ρώσο-αμερικανική συνεννόηση.
Μένει να βρεθεί λύση και για το φλέγον θέμα της Ουκρανίας!
Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/photo EPA-EPA
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Συνεχίζει να μιλά για «δοκιμές πυρηνικών όπλων» ο Τραμπ – Τι είπε για Ρωσία/Κίνα
- Ποιά υποκαταστήματα των ΕΛΤΑ κλείνουν από σήμερα
- Η βασίλισσα Ράνια μαγνήτισε τα βλέμματα στα εγκαίνια του Μουσείου της Αιγύπτου
- Υπουργός του Τραμπ: «Μην περιμένετε πυρηνικές εκρήξεις», video
- Η παρέξενη απάντηση του Έλον Μασκ για τον μυστηριώδη κομήτη 31/ATLAS
- Σε αυτή τη χώρα…τα παιδιά έχουν τη δική τους ειδική τράπεζα! ΒΙΝΤΕΟ
- “Δεν θέλω να γίνω πειραματόζωο”: Η παράξενη πρόταση που έκαναν στον Έντ Σίραν
- Αμερικανός vlogger έτρεξε μαραθώνιο στη Β. Κορέα: «Η πιο τρελή εμπειρία της ζωής μου!»
- Viral βίντεο δείχνει ρομπότ να προσπαθεί να μαγειρέψει…αλλά προκαλεί καταστροφή!
- Τζέσικα Σίμπσον: Η πίστη στο Θεό και τα 8 χρόνια νηφαλιότητας από το αλκοόλ









