“Βλέπουμε πως η τεχνοκάστα, αν μπορώ να χρησιμοποιήσω αυτή την έκφραση για τη Σίλικον Βάλεϊ, προσπαθεί να χρησιμοποιήσει την παντοδυναμία της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προκειμένου να ελέγξει τον δημόσιο διάλογο, και κατά συνέπεια την κυβερνητική δράση όλης της Δύσης”, δήλωσε ο Σάνστεθ στη διάρκεια μιας ομιλίας στη Μαδρίτη για την τεχνητή νοημοσύνη.
“Πιστεύω πως απέναντι σε αυτό, πρέπει να εξεγερθούμε και επίσης, λογικά, να προτείνουμε εναλλακτικές”, επέμεινε ο Σοσιαλιστής ηγέτης, μιλώντας για μια “ιδιαίτερα σοβαρή απειλή στο πλαίσιο που ζούμε σήμερα, στην αυγή αυτής της εβδομάδας που ξεκινάει”.
“Θέλω να είμαι σαφής και άρα θα το πω με λιγότερους από 280 χαρακτήρες”, συνέχισε, αναφερόμενος στο όριο για τα μηνύματα στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης X του Ίλον Μασκ: “η δημοκρατία, δεν είναι ένα ευρώ μία ψήφος, δεν είναι ένα τουίτ μία ψήφος, είναι ένας άνθρωπος μία ψήφος”.
Για τον επικεφαλής της ισπανικής κυβέρνησης, “η Ευρώπη” πρέπει ως εκ τούτου να “αντιταχθεί σε αυτή την απειλή και να υπερασπιστεί τη δημοκρατία” έχοντας “ένα όραμα, μια σαφή ιδέα και να μοιραστεί το είδος της τεχνητής νοημοσύνης” που θέλει να έχει.
Η επίθεση αυτή κατά της “κάστας” των εταιριών τεχνολογίας πραγματοποιείται την ημέρα της ορκωμοσίας του Ντόναλντ Τραμπ στην Ουάσινγκτον, στην οποία αναμένεται να παραστούν ο Ίλον Μασκ, απαραίτητος σύμμαχος του εκλεγμένου προέδρου, αλλά και ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ (Meta) και ο Τζεφ Μπέζος (Amazon).
Στις 8 Ιανουαρίου, ο Σάντσεθ είχε επικρίνει τον Μασκ κατηγορώντας τον, χωρίς να τον κατονομάζει, ότι είναι επικεφαλής μιας “”αντιδραστικής διεθνούς” που “επιτίθεται ανοικτά στους θεσμούς” και “υποδαυλίζει το μίσος”.
Οικονομικός και πολιτικός υποστηρικτής του Ντόναλντ Τραμπ, ο Μασκ έχει πολλαπλασιάσει τις τελευταίες εβδομάδες τις προκλητικές δηλώσεις στο X, προσκαλούμενους σε πολιτικές συζητήσεις στη Βρετανία και στη Γερμανία σε υποστήριξη ακροδεξιών πολιτικών.
ΑΠΕΜΠΕ – φωτο:freepik
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Μέδουσες: Δεν έχουν εγκέφαλο κι όμως κοιμούνται σαν τους ανθρώπους! Τι έδειξε νέα έρευνα
- Η συμφωνία ΕΕ-Mercosur θα υπογραφεί στις 17 Ιανουαρίου στην Παραγουάη – Τι δηλώσεις έγιναν
- Κάλεσμα στον Τραμπ να παρέμβει στο Ιράν – Στο βάθος υπάρχουν τα ρωσικά συμφέροντα
- Σάλος στην Ιαπωνία: Γονείς στηρίζουν την απόφαση του γιου τους να εγκαταλείψει το σχολείο για να παίζει video games
- Ομόνοια: Χειροπέδες σε δύο αλλοδαπούς που διακινούσαν ναρκωτικά – Κατασχέθηκαν πάνω από 45 κιλά κάνναβης
- Αδιανόητο περιστατικό στο Βέλγιο: Μεθυσμένος οδηγός έδωσε το τιμόνι στον 12χρονο γιο του
- Ακινητοποιήθηκε αμαξοστοιχία του Προαστιακού Πατρών – Καθυστερήσεις στα δρομολόγια
- Ο γηραιότερος άνδρας της Καταλονίας έκλεισε τα 110: «Όταν έπαιζα ποδόσφαιρο, περνούσε ένα αυτοκίνητο κάθε 20’», vid
- Κυβέρνηση μειοψηφίας στην Ολλανδία
- Ν. Χριστοδουλίδης για βίντεο με μίζες: Καλώ δημόσια όποιον έχει στοιχεία να τα καταθέσει στις Αρχές









