σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Wall Street Journal που επικαλείται τέσσερις καλά πληροφορημένες πηγές.
Η επιχείρηση-«σκούπα», αναμένεται να ξεκινήσει την Τρίτη και θα διαρκέσει μέχρι το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της WSJ, που αναφέρει ότι θα συμμετάσχουν σε αυτήν 100-200 μέλη της υπηρεσίας μετανάστευσης.
Το πρακτορείο ειδήσεων Reuters αναφέρει ότι επικοινώνησε με το επιτελείο του Τραμπ, αλλά δεν έλαβε απάντηση στο αίτημα για σχολιασμό του δημοσιεύματος. Ωστόσο πηγή που γνωρίζει τα σχέδια της νέας κυβέρνησης ανέφερε ότι η υπηρεσία μετανάστευσης θα εντείνει τις επιχειρήσεις της σε όλη τη χώρα, χωρίς να δίνει έμφαση στο Σικάγο.
«Θα διεξάγουμε επιχειρήσεις σε όλη τη χώρα… Θα δείτε συλλήψεις στη Νέα Υόρκη. Θα δείτε συλλήψεις στο Μαϊάμι», δήλωσε.
Ο αποκαλούμενος «τσάρος των συνόρων» του Τραμπ, ο Τομ Χόμαν, δήλωσε σε εκδήλωση στο Σικάγο ότι η νέα κυβέρνηση «θα αρχίσει από εδώ, στο Σικάγο του Ιλινόι», αναφέρει το δημοσίευμα της Wall Street Journal. «Και αν ο δήμαρχος του Σικάγο δεν θέλει να βοηθήσει, ας κάνει στην άκρη. Αλλά αν μας εμποδίσει, αν εις γνώστη του φιλοξενεί ή κρύβει παράτυπο μετανάστη, θα ασκήσω δίωξη σε βάρος του», φέρεται να είπε ο Χόμαν.
Το μεταναστευτικό βρέθηκε στο επίκεντρο της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ. «Μέσα σε λίγα λεπτά από την ορκωμοσία μου, θα ξεκινήσουμε τη μεγαλύτερη επιχείρηση απέλασης στην αμερικανική ιστορία», είχε διαμηνύσει ο Ντόναλντ Τραμπ τον Ιανουάριο του 2024.
ΑΠΕΜΠΕ-EPA-EPA photo
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Έλαμψε η Έμμα Στόουν στην πρεμιέρα της «Bugonia» στη Νέα Υόρκη, vid
- Επιτροπή Ανταγωνισμού: Αιφνιδιαστικοί έλεγχοι στον κλάδο μεταφορών με Επιβατηγά Αυτοκίνητα Δημόσιας Χρήσης
- Ανακοίνωση του Υπ. Υποδομών για την επερχόμενη αλλαγή ώρας
- Τι ειπώθηκε για τον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια
- Περίπου 25 εκατ. τουρίστες επισκέφθηκαν την χώρα μας στο οκτάμηνο Ιανουαρίου – Αυγούστου 2025
- Πορτογαλία – εκτροχιασμός τελεφερίκ: Παραιτήθηκε το ΔΣ της εταιρείας αστικών συγκοινωνιών της Λισαβόνας
- Δηλώσεις Χρυσοχοΐδη για ΟΠΕΚΕΠΕ, Άγνωστο Στρατιώτη και παρέλαση 28ης Οκτωβρίου
- Αδυναμία σε πολυτελή αυτοκίνητα είχαν δύο 22χρονοι – Διέπραξαν 57 διαρρήξεις στην Καλαμαριά
- Νέα Ζηλανδία: Προς απαγόρευση η χρήση social media από εφήβους
- Θα τους κουράσουν τους λαούς και δη αυτούς της Ευρώπης