Το όνομα του Κώστα Σημίτη θα πάρει δρόμος της Αθήνας.
Με αρκετές εντάσεις και πολλές αντεγκλήσεις έκαναν «ποδαρικό» στο 2025 τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου. Αρχικά κυριάρχησε το ζήτημα της μη ανανέωσης της σύμβασης τριών εργαζομένων στον σταθμό «Αθήνα 9,84», το οποίο έθεσε εκτός ημερησίας διάταξης ο πρώην δήμαρχος, Κώστας Μπακογιάννης, και στήριξαν σχεδόν όλες οι αντιπολιτευόμενες παρατάξεις.
Πρόκειται για τρεις εργαζόμενες με πολυετή εργασιακή παρουσία στον σταθμό, η μία μάλιστα συμπλήρωσε 32 χρόνια ως συμβασιούχος (η δεύτερη 17 χρόνια και η τρίτη 4 χρόνια) και παραβρέθηκε στην αίθουσα για να μιλήσει στο Σώμα εκ μέρους και των συναδέλφων της. Έκανε λόγο για έλλειψη αξιοκρατίας και ζήτησε από τον δήμαρχο να μεριμνήσει για αποκατάσταση, κάτι που επίσης ζήτησαν και οι παρατάξεις.
Στο Δ.Σ. παραβρέθηκε και ο πρόεδρος του «Αθήνα 9,84» Νίκος Λαλιώτης, ο οποίος είπε μεταξύ άλλων, ότι πρόκειται για τρεις συμβάσεις έργου και όχι εργασίας, ως εκ τούτου κακώς γίνεται λόγος για απολύσεις – και πως ο σταθμός κοστίζει στους δημότες.
Εντός ημερησίας διάταξης υπήρξε ενημέρωση γύρω από το ζήτημα των τελών ταφής και της αύξησης που επέβαλε αρχικά ο ΕΔΣΝΑ και που τελικά απέσυρε. Ο κ. Δούκας έκανε λόγο για νίκη της τοπικής αυτοδιοίκησης, ωστόσο δεν έλειψαν οι αντεγκλήσεις του με την παράταξη του κ. Μπακογιάννη και ειδικότερα με τον Νίκο Αβραμίδη.
Την πρώτη παρουσία της στο δημοτικό συμβούλιο είχε η Όλγα Κλείτσα, η οποία διαδέχθηκε τον Κώστα Παπαδάκη ως επικεφαλής της παράταξης Ανατρεπτική Συμμαχία.
(ΑΠΕ -ΜΠΕ / photo: eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Τηλεφωνική επικοινωνία του Κ. Μητσοτάκη με τον πρωθυπουργό της Ινδίας
- Η ρωσική οικονομία απέχει πολύ από την ύφεση, σύμφωνα με τον Πούτιν
- Μάθιου ΜακΚόναχι: Το «όχι» σε αμοιβή 14,5 εκατ. δολαρίων που άλλαξε την καριέρα του
- Πρωτοφανές! Ουκρανός του Azov είχε για τρία χρόνια σφηνωμένη σφαίρα στην καρδιά του, video
- Κρίσιμη συνομιλία Τραμπ-Σι για το μέλλον του παγκόσμιου εμπορίου
- Παρέμβαση Σαμαρά με φόντο τα… Τέμπη
- Από το παρασκήνιο στο προσκήνιο: Το νέο παγκόσμιο γεωπολιτικό δόγμα με απλά λόγια!
- Εμπορικός Σύλλογος Πειραιά προς κυβέρνηση: Να μην αποκλειστούν οι ΜμΕ από την ενεργειακή αναβάθμιση
- Μαρινάκης: Δεν υπάρχει κίνδυνος για τις επιδοτήσεις λόγω ΟΠΕΚΕΠΕ
- Washington Post: Ο Τραμπ αρνείται να εγκρίνει στρατιωτική βοήθεια προς την Ταϊβάν λόγω Κίνας