Οι νέοι αυτοί φόροι πρέπει να εγκριθούν από το δημοτικό συμβούλιο. Θα τεθούν σε ισχύ από τον Μάρτιο του 2026.
Όπως και άλλοι γνωστοί τουριστικοί προορισμοί του κόσμου, από τη Βενετία έως τον Κόλπο Μάγια στην Ταϊλάνδη, η παλιά αυτοκρατορική πρωτεύουσα της Ιαπωνίας, γνωστή και τους βουδιστικούς της ναούς και τους παραδοσιακούς δρόμους με τις γκέισες με τα κιμονό, έχει πλημμυρίσει από ένα αυξανόμενο κύμα επισκεπτών που θέτει σε δοκιμασία τις υποδομές του.
Η Ιαπωνία είδε εκτόξευση του αριθμού των ξένων τουριστών, που μπορεί να έχει φθάσει το 2024 το επίπεδο ρεκόρ των 35 εκατ. ανθρώπων, που προσελκύονται κυρίως από την εξασθένηση του γεν. Η κυβέρνηση στοχεύει σε 60 εκατ. επισκέπτες έως το 2030.
Ωστόσο ο αριθμός των επισκεπτών προκαλεί προβλήματα στο Κιότο, όπου οι κάτοικοι παραπονιούνται για την αυξημένη κίνηση και τη συμπεριφορά των τουριστών που μπαίνουν σε ιδιωτικά δρομάκια και παρενοχλούν τις γκέισες, τις οποίες προσπαθούν να φωτογραφίσουν για τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Για να αντιμετωπιστεί η κατάσταση, «έχουμε την πρόθεση να αυξήσουμε τον φόρο διαμονής προκειμένου να πετύχουμε ‘βιώσιμο τουρισμό’ που οδηγεί σε αυξημένο επίπεδο ικανοποίησης για τους πολίτες, τους τουρίστες και τις επιχειρήσεις», δήλωσαν οι δημοτικές αρχές σε σημερινή τους ανακοίνωση.
Σύμφωνα με το προτεινόμενο σχέδιο, οι επισκέπτες που νοικιάζουν ένα δωμάτιο έναντι 20.000 έως 50.000 γεν ανά νύχτα (124 με 310 ευρώ) θα δουν τον φόρο να διπλασιάζεται στα 1.000 γεν (6,20 ευρώ) κατ’ ατόμο και ανά διανυκτέρευση.
Για δωμάτια με κόστος μεταξύ 50.000 έως 100.000 γεν την νύχτα (310 με 620 ευρώ), ο φόρος θα αυξηθεί στα 4.000 γεν (24 ευρώ). Και για τα πιο πολυτελή καταλύματα, με κόστος άνω των 620 ευρώ ανά νύχτα, ο φόρος δεκαπλασιάζεται για να φθάσει τα 62 ευρώ κατ’ άτομο και ανά διανυκτέρευση.
Από το Τόκιο έως την Οζάκα, οι μεγάλες μητροπόλεις της Ιαπωνίας επιβάλλουν ήδη στους τουρίστες φόρους διαμονής που αντιστοιχούν σε κάποιες εκατοντάδες γεν ανά νύχτα.
ΑΠΕΜΠΕ – φωτο:freepik
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ελευθέρα πάλη: Παγκόσμιος πρωταθλητής ο Κουγιουμτσίδης
- Αρχαιολόγοι ανακάλυψαν μια λίστα με ψώνια 3.500 ετών σε μια απροσδόκητη ανακάλυψη
- Έλον Μασκ εναντίον Βρετανίας! Θα γίνει κάτι στους δρόμους ευρωπαϊκών πόλεων;
- Συναγερμός στην Ινδία για την αμοιβάδα που «τρώει» τον εγκέφαλο – 17 νεκροί
- «Αθήνα χωρίς Αυτοκίνητο»: Kυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας στις 20 και 21 Σεπτεμβρίου
- Στο Ντουμπάι οι γυναίκες νοιώθουν ασφαλείς να κυκλοφορούν μόνες τους το βράδυ, στη Δύση; vid
- Βρετανικά μαχητικά αεροσκάφη θα συμμετάσχουν σε αποστολές πάνω από την Πολωνία
- Οι οκτώ ευρωπαϊκές πόλεις με τις καλύτερες δημόσιες συγκοινωνίες – Εκτός λίστας η Ελλάδα
- Σχέδιο δέκα ημερών για την ευλογιά των προβάτων στην Ελλάδα – Τι συζητήθηκε
- Στη φυλακή ο 42χρονος που κατηγορείται για εμπορία ανθρώπων και βιασμό
Κύρια Θέματα

















