Ο Ζελένσκι μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο My-Ukraina μετά τη χθεσινή συνεδρίαση της Ομάδας Επαφής για την Ουκρανία στην αμερικανική βάση στη Γερμανία δεν έδωσε πολλές λεπτομέρειες για το είδος της βοήθειας, αλλά επεσήμανε ότι 34 χώρες δεσμεύθηκαν να στηρίξουν την Ουκρανία σε διάφορούς τομείς.
«Είχαμε μια πολύ καλή συνάντηση, ένα πολύ καλό αποτέλεσμα. Υπήρξαν επιπλέον πακέτα στήριξης της Ουκρανίας ύψους 2 δισεκ. δολαρίων», σχολίασε σε βίντεο που αναρτήθηκε στο κανάλι του τηλεοπτικού δικτύου στο Telegram.
Η βοήθεια αφορά την αντιαεροπορική άμυνα, την αποναρκοθέτηση, τις δυνάμεις του πολεμικού ναυτικού και της πολεμικής αεροπορίας, το πυροβολικό, αλλά και τεχνολογία για τη συγκέντρωση πληροφοριών.
«Όλα αυτά θα ενισχύσουν την Ουκρανία», τόνισε ο Ζελένσκι.
Ο Ουκρανός πρόεδρος δεν διευκρίνισε ποιες χώρες έκαναν τις δεσμεύσεις αυτές.
Χθες Πέμπτη ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν δήλωσε ότι η Ουάσινγκτον θα προσφέρει στο Κίεβο επιπλέον στρατιωτική βοήθεια ύψους 500 εκατ. δολαρίων, στην οποία θα περιλαμβάνονται μέσα αντιαεροπορικής άμυνας, πυρομαχικά εδάφους- αέρος και εξοπλισμός για μαχητικά αεροσκάφη F-16.
ΑΠΕ-ΜΠΕ/photo EPA-EPA
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ένοπλες Δυνάμεις: Κατατέθηκε το νομοσχέδιο του ΥΠΕΘΑ – Οι αλλαγές σε μισθούς, βαθμολόγιο και αναβολές
- Αύξηση 8,1% στον δείκτη μισθολογικού κόστους το γ’ τρίμηνο του 2025, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ
- ΟΠΕΚΕΠΕ και ΑΑΔΕ: Τι δήλωσε ο Σκέρτσος
- ΕΛΣΤΑΤ: Μείωση 6,4% στον αριθμό των κενών θέσεων εργασίας στο σύνολο της οικονομίας το γ’ τρίμηνο του 2025
- Χόλιγουντ: Θλίψη και μηνύματα πένθους για την δολοφονία του Ρομπ Ράινερ και της συζύγου του Μισέλ
- Σουρεαλιστικό βίντεο: Άγιος Βασίλης, Μίκι Μάους και Spider Man γρονθοκοπιούνται!
- ΕΟΤ: Δράση για την προβολή Κεντρικής Μακεδονίας, Θεσσαλίας και Ηπείρου στη Δανία
- Μακελειό στην παραλία του Σίδνεϊ: Πατέρας και γιος οι δράστες – Αλλαγές στο νόμο περί όπλων
- Ανησυχία για το Βαθύ Κράτος στις ΗΠΑ – Για αυτό η Ρωσία δείχνει να μην βιάζεται για συμφωνίες με τον Τραμπ
- Τραγωδία στο Μαρόκο: Τουλάχιστον 37 άνθρωποι πέθαναν σε πλημμύρες, vid









