Οι σεισμοί επικεντρώνονται στις αγροτικές περιφέρειες Αφάρ, Ορόμια και Αμχάρα, έπειτα από μήνες έντονης σεισμικής δραστηριότητας.
Έως τώρα δεν υπάρχουν αναφορές για θύματα.
Περίπου 80.000 άνθρωποι ζουν στις πληγείσες περιοχές και οι πιο ευάλωτοι απομακρύνονται προς προσωρινά καταφύγια, έκανε γνωστό το γραφείο Επικοινωνίας της κυβέρνησης της Αιθιοπίας.
«Αυτοί οι σεισμοί αυξάνονται σε επίπεδο μεγέθους και συχνότητας», επισημαίνεται σε ένα δελτίο Τύπου του γραφείου, όπου προστίθεται πως ειδικοί αναπτύχθηκαν στην περιοχή για να αξιολογήσουν τις ζημιές.
Σύμφωνα με έναν υψηλόβαθμο αξιωματούχο της Επιτροπής Διαχείρισης Κινδύνων Καταστροφής της Αιθιοπίας, τουλάχιστον 2000 άνθρωποι και έχουν ήδη απομακρυνθεί από τα σπίτια τους.
Η πιο πρόσφατη από αυτές τις σεισμικές δονήσεις, μεγέθους 4,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκε λίγο πριν από τις 12.40 τοπική ώρα, σε απόσταση περίπου 33 χιλιομέτρων βόρεια της πόλης Μετεχάρα, στην περιφέρεια Ορόμια, σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο.
Αυτοί οι σεισμοί έχουν προκαλέσει ζημιές σε κατοικίες και απείλησαν να προκαλέσουν μια ηφαιστειακή έκρηξη, του όρους Ντοφάν, κοντά στην κοινότητα Σεγκέντο, στο βορειοανατολικό τμήμα της περιφέρειας Αφάρ.
Ο κρατήρας του ηφαιστείου δεν εκλύει πλέον καπνό, όμως οι κάτοικοι της ζώνης έφυγαν από τα σπίτια τους πανικόβλητοι.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / photo: freepik
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ηράκλειο: Μία ακόμη σύλληψη για το μακελειό στα Βορίζια
- Γηρασμένος και με χρόνια προβλήματα υγείας ο ελληνικός πληθυσμός: Ανησυχητικά στοιχεία
- Ο ειδικός απεσταλμένος των ΗΠΑ Γουίτκοφ θα επισκεφθεί αύριο την Τουρκία
- ΔΥΠΑ: Στις 29 Νοεμβρίου η 48η «Ημέρα Καριέρας» στη Δράμα – 30 επιχειρήσεις και πάνω από 700 θέσεις εργασίας
- Θεσσαλονίκη: Ανοιχτά θα είναι τα εμπορικά καταστήματα την Κυριακή 30 Νοεμβρίου
- Παλαιστίνια ΥΠΕΞ: Η ψηφοφορία στα Ηνωμένα Έθνη είναι το πρώτο βήμα προς την ειρήνη
- Η Κίνα επανέλαβε “την έντονη διαμαρτυρία του” για τις δηλώσεις της Γιαπωνέζας πρωθυπουργού
- Τι λέει η κυβέρνηση για τα ΕΛΤΑ: «Αν δεν εξυγιανθούν τότε θα αναγκαστούν να χρεοκοπήσουν»
- Ο Τζόκοβιτς στο Μαξίμου και η συνάντηση με τον Μητσοτάκη – ΦΩΤΟ
- Η φτώχεια “χτυπάει την πόρτα” της Ευρώπης: Επιδεινώθηκε η κατάσταση για τα παιδιά στη Γερμανία









