Η Ιτόκα, που είχε τέσσερα παιδιά και πέντε εγγόνια, πέθανε στις 29 Δεκεμβρίου, στον οίκο ευγηρίας όπου διέμενε από το 2019, διευκρίνισε ο δήμος της Ασίγια σε ένα δελτίο Τύπου.
Γεννηθείσα την 23η Μαΐου του 1908 στην Οσάκα, σε κοντινή απόσταση από την Ασίγια, αναγνωρίστηκε ως ο γηραιότερος άνθρωπος στον κόσμο μετά τον θάνατο τον Αύγουστο του 2024 της Ισπανίδας Μαρία Μπράνιας Μορέρα σε ηλικία 117 ετών.
Η Τομίκο «Ιτόκα μας έδωσε θάρρος και ελπίδα καθ’ όλη τη διάρκεια της μακράς ζωής της», σχολίασε ο δήμαρχος της Ασίγια Ριοσούκε Τακασίμα. «Την ευχαριστούμε για αυτό», επισήμανε ο 27χρονος αξιωματούχος.
Προερχόμενη από μια τρίτεκνη οικογένεια, παίκτρια του βόλεϊ κατά τα νεανικά της χρόνια, η Τομίκο Ιτόκα γνώρισε πολέμους, πανδημίες και τεχνολογικές επαναστάσεις.
Τα τελευταία χρόνια, λάτρευε τις μπανάνες και το Calpis, ένα πολύ δημοφιλές ποτό στην Ιαπωνία που βασίζεται στη γαλακτική ζύμωση, σύμφωνα με το δελτίο Τύπου της δημοτικής αρχής.
Δείτε ΦΩΤΟ ΕΔΩ
ΑΠΕ-ΜΠΕ / photo: pixabay
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Οι Βρετανοί επιμένουν! Θα μπορούσαν να «τινάξει» στον «αέρα» πιθανή επαναπροσέγγιση Ρωσίας-Ευρώπης;
- Ηράκλειο: Μεγάλη φωτιά σε εξωτερικό χώρο επιχείρησης ξυλείας στη ΒΙΠΕ
- Το πανεύκολο dressing που ταιριάζει σε κάθε σαλάτα
- Γενέθλια για την Μελόνι: Το “Happy Birthday” από την Τακαΐτσι και η viral anime εικόνα με τις δυο τους, vid
- Καιρός: “Κλείδωσε τετραήμερο Ουκρανικό ψύχος…”: Η ανάρτηση Τσατραφύλλια για τη νέα ψυχρή εισβολή
- Σοκαρισμένοι επιστήμονες ανακάλυψαν καρχαρίες που ζουν μέσα σε ενεργό υποθαλάσσιο ηφαίστειο
- Η Ρωσία έχει στρατολογήσει περισσότερους από 422.000 στρατιώτες το 2025, σύμφωνα με τον Μεντβέντεφ
- Το καλύτερο φάρμακο για τον πόνο στις αρθρώσεις δεν είναι αυτό που νομίζετε, λέει ειδικός
- Ο Τραμπ απειλεί με δασμούς χώρες που δεν θα στηρίξουν το σχέδιό του σε σχέση με την Γροιλανδία
- Έκρηξη περιστατικών βίας στις δημόσιες δομές υγείας – Μόνιμη αστυνομική παρουσία ζητά ο ΙΣΑ









