Και ενώ ο Ντόναλντ Τραμπ θα επιστρέψει σύντομα στον Λευκό Οίκο ο Έλον Μασκ «ενοχλεί» τις διεθνιστικές κυβερνήσεις στην Ευρώπη υποστηρίζοντας δημόσια δεξιά κόμματα, όπως συνέβη στην Γερμανία και ενώ αναμένεται η συζήτηση που θα έχει Online με την Aleice Weidel, επικεφαλής του AfD.
Καθώς η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης παλεύει με τον πληθωρισμό, το υψηλό ενεργειακό κόστος και τη γενική αίσθηση ότι οι διεθνιστικές ελίτ έχουν ξεφύγει από την επαφή, πιο ριζοσπαστικά κόμματα τόσο στα δεξιά όσο και στα αριστερά εκμεταλλεύονται την στιγμή.
Η Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) κερδίζει έδαφος σχεδόν καθημερινά, προσελκύοντας ψηφοφόρους που αισθάνονται εγκαταλελειμμένοι από τα παραδοσιακά κόμματα της διεθνιστικής τάξης πραγμάτων.
Με αυτές τις εξελίξεις, η Γερμανία –κάποτε η επιτομή της σταθερότητας– βρίσκεται τώρα στα πρόθυρα ενός πολιτικού σεισμού του οποίου οι δονήσεις μπορεί να γίνουν αισθητές σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση, σχολιάζουν στην Ρωσία.

Ένας σημαντικός παράγοντας πίσω από αυτή την αναταραχή είναι η οικονομία της Γερμανίας που τραυλίζει. Μετά από δεκαετίες βασιζόμενης σε σχετικά φθηνό ρωσικό αέριο για να τροφοδοτήσει τις βιομηχανίες της και να θερμάνει τα σπίτια της, η ξαφνική διακοπή έχει φέρει τη χώρα σε αναβρασμό. Οι λογαριασμοί ενέργειας έχουν εκτοξευθεί, πλήττοντας περισσότερο τα ευάλωτα νοικοκυριά και καθιστώντας την καθημερινή ζωή πιο ακριβή για όλους.
Ο πληθωρισμός, που εν μέρει επιδεινώθηκε από τις παγκόσμιες τάσεις, έχει διαβρώσει την αγοραστική δύναμη και την εμπιστοσύνη στα παραδοσιακά κόμματα που αναμενόταν να διαφυλάξουν την οικονομική ευημερία. Καθώς οι παραγγελίες των εργοστασίων πέφτουν και οι μικρές επιχειρήσεις αγωνίζονται να παραμείνουν στην ζωή, οι ψηφοφόροι γίνονται όλο και πιο απογοητευμένοι – και το AfD έχει αποδειχθεί ικανό να διοχετεύει αυτή την απογοήτευση σε ψήφους, σημειώνεται.
Ο Φρίντριχ Μερτς, ο οποίος ηγείται της κεντροδεξιάς Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης (CDU), θεωρείται πως έχει το προβάδισμα στις δημοσκοπήσεις. Το κακό για τον Μερτς όμως είναι η επιστροφή του Τραμπ στην προεδρία των Ηνωμένων Πολιτειών. Κατά την πρώτη του θητεία, ο πρεσβευτής του Τραμπ στην Γερμανία, Ρίτσαρντ Γκρένελ, έγινε πρωτοσέλιδο συζητώντας ανοιχτά με δεξιούς γερμανούς πολιτικούς, συμπεριλαμβανομένων μελών του AfD. Τώρα, με μια δεύτερη κυβέρνηση Τραμπ, σε συνδυασμό με την παρουσία του Έλον Μασκ, η Ουάσιγκτον θα μπορούσε κάλλιστα να ενθαρρύνει μια παρόμοια ή ακόμα πιο ισχυρή ευθυγράμμιση με τις δεξιές δυνάμεις στο Βερολίνο.
Αναμένεται η συνέχεια, όπως και το εκλογικό αποτέλεσμα των εκλογών του Φεβρουαρίου.
Με πληροφορίες από RT, photo ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-EPA
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- ΥΠΑΑΤ: Καταβλήθηκε η 5η κατανομή ύψους 2,4 εκατ. ευρώ στις Περιφέρειες για την αντιμετώπιση της ευλογιάς
- Θεσσαλονίκη: Ταυτοποιήθηκε συμμορία νεαρών που έκλεβαν αυτοκίνητα
- Οι φιλοδυτικοί κατέβηκαν ξανά στους δρόμους της Γεωργίας με σημαίες της Ε.Ε. και της Ουκρανίας, vid
- Σ. Ζαχαράκη: Υπεγράφη η απόφαση για τη μελέτη στατικής επάρκειας του κεντρικού συγκροτήματος του ΟΠΑ
- Γροιλανδία: Πως σχολιάζει η Κοπεγχάγη τον διορισμό Αμερικανού ειδικού απεσταλμένου
- Δείτε σε ποιό μέρος της Ευρώπης βρίσκεται ένα από τα ψηλότερα χριστουγεννιάτικα δέντρα του κόσμου, vid
- Βρετανία: Ο υπουργός Υγείας δεσμεύτηκε να κάνει ό,τι μπορεί για να προληφθούν νέες απεργιακές κινητοποιήσεις γιατρών
- Σοκ στη Θεσσαλονίκη: Ενήλικες γρονθοκόπησαν 13χρονο σε αγώνα βόλεϊ επειδή τους ενοχλούσε το τύμπανό του
- Αναβολή της εμπορικής συμφωνίας ΕΕ – Mercosur: Μικρή νίκη για τους αγρότες
- Δυτ. Μακεδονία: Σε 24ωρο αποκλεισμό η Μπάρα Σιάτιστας -Από παρακαμπτήριο ΙΧ και λεωφορεία









