Η κατάρτιση νέου συντάγματος είναι πιθανόν να χρειασθεί έως και τρία χρόνια, δήλωσε ο Αχμεντ αλ-Σάρα, σύμφωνα με τα αποσπάσματα της συνέντευξης. Προειδοποίησε επίσης ότι θα χρειασθεί περίπου ένας χρόνος ώστε οι Σύροι να δουν δραστικές αλλαγές.
Σχετικά με τις σχέσεις με το εξωτερικό, ο αλ-Σάρα δήλωσε ότι η Συρία έχει στρατηγικά συμφέροντα με την Ρωσία.
Η Ρωσία διαθέτει στρατιωτικές βάσεις στην Συρία, ο Μπασάρ αλ-Ασαντ ήταν σύμμαχος της Μόσχας κατά την διάρκεια του πολυετούς εμφυλίου πολέμου και εκεί κατέφυγε μετά την πτώση του.
Ο Αχμεντ αλ-Σάρα έχει δηλώσει ότι οι σχέσεις της Συρίας με την Ρωσία πρέπει να υπηρετούν κοινά συμφέροντα.
Ο ηγέτης της οργάνωσης Χαγιάρ Ταχρίρ αλ-Σαμ δήλωσε επίσης ότι ελπίζει πως η κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ θα άρει τις κυρώσεις που έχουν επιβληθεί κατά της Συρίας.
Ανώτατοι αμερικανοί διπλωμάτες που επισκέφθηκαν την Δαμασκό αυτόν τον μήνα δήλωσαν ότι ο Αχμεντ αλ-Σάρα εμφανίσθηκε ως πραγματιστής και ότι η Ουάσινγκτον έχει αποφασίσει να άρει την επικήρυξη κατά του νέου ηγέτη της Συρίας.
ΑΠΕΜΠΕ – ΑΠΕΜΠΕ-EPA-EPA photo
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Συρία: Αυτή είναι η οργάνωση που ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στο τέμενος
- Αγία Πετρούπολη: Απίστευτες εικόνες με χριστουγεννιάτικο δέντρο εν μέσω κακοκαιρίας, vid
- Κίεβο: Συνάντηση Ζελένσκι -Τραμπ την Κυριακή στην Φλόριντα
- Στο «κόκκινο» δουλεύει η ρωσική αμυντική βιομηχανία – Καθόλου τυχαίες οι δηλώσεις Πούτιν, vid
- Σοκαριστικό ΒΙΝΤΕΟ: Ηλεκτρικό ποδήλατο τυλίγεται εν κινήσει στις φλόγες
- Γερμανία: Δεν θα συμμετάσχουμε για την ώρα σε διεθνή δύναμη σταθεροποίησης της Γάζας
- Ντονέτσκ: Άνδρας με καλάσνικοφ άνοιξε πυρ μέσα σε σούπερ μάρκετ, vid
- H πινακίδα για τον Χριστό στην πόλη-«σύμβολο» των διεθνιστών προκάλεσε σάλο – ΦΩΤΟ
- Το μέλλον των μπλόκων αποφασίζουν αύριο οι αγρότες της Β. Ελλάδας
- Δένδιας από Σάμο: «Η Ελλάδα δεν έχει διατυπώσει απειλή για οιονδήποτε εκ των γειτόνων μας»
Κύρια Θέματα









