Ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας, Ρόμπερτ Φίτσο δήλωσε πως η χώρα θα αξιολογήσει την κατάσταση του φυσικού αερίου μετά την 1η Ιανουαρίου και θα εξετάσει το ενδεχόμενο λήψης αντίποινων κατά της Ουκρανίας, αν εκείνη διακόψει την μεταφορά του αερίου.
«Εάν αυτό είναι αναπόφευκτο, θα σταματήσουμε την παροχή ηλεκτρικής ενέργειας, την οποία η Ουκρανία χρειάζεται επειγόντως κατά την διάρκεια διακοπών του δικτύου, ή θα συμφωνήσουμε σε άλλη μέθοδο», είπε, σύμφωνα με το Ria Novosti.
Σύμφωνα με τον επικεφαλής της σλοβακικής κυβέρνησης, η διακοπή των προμηθειών ρωσικού φυσικού αερίου μέσω της Ουκρανίας θα κοστίσει στην ΕΕ 120 δισεκατομμύρια ευρώ το 2025-2026.
Αυτό θα οδηγήσει σε αύξηση των τιμών του μπλε καυσίμου, γεγονός που θα αποδυναμώσει περαιτέρω την ευρωπαϊκή οικονομία.
photo ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-EPA
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- «Εκδίκηση για όλα τα εγκλήματα των ΗΠΑ», υπόσχεται το Ιράν – ΒΙΝΤΕΟ με άγαλμα του Βαάλ στη Νέα Υόρκη
- Εκπληκτικό ΒΙΝΤΕΟ: Ελληνόπουλα συγκινούν ψάλλοντας τον Εθνικό Ύμνο σε σιδηροδρομικό σταθμό του Λονδίνου
- Βίντεο από ιρανικό πύραυλο να χτυπάει δρόμο του Τελ Αβίβ
- Συνεδρίαση περίπου 30 χωρών για τη δημιουργία διεθνούς συνασπισμού με σκοπό την εγγύηση της ασφάλειας του Στενού του Ορμούζ
- Μήνυμα ενότητας και ευθύνης απηύθυνε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Τασούλας
- Ν. Δένδιας: Οι Ένοπλες Δυνάμεις εξελίσσονται και μεταρρυθμίζονται με νέα συστήματα και νέες αντιλήψεις
- Το Πολεμικό Ναυτικό του Ιράν ανακοίνωσε ότι εκτόξευσε πυραύλους προς την κατεύθυνση αμερικανικού αεροπλανοφόρου
- Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στο κέντρο της Αθήνας – Άνοιξε ο σταθμός του Μετρό «ΣΥΝΤΑΓΜΑ»
- Ελληνόπουλα παρελαύνουν περήφανα στην Χειμάρρα, vid
- Μηχανή οπτικής διαλογής ξεχωρίζει τις πέτρες από τις πατάτες σε χρόνο ρεκόρ (Vid)









