«Το απορρίπτω εντελώς»: νομικός, πρώην κορυφαίο στέλεχος του προσωπικού του περουβιανού κοινοβουλίου, υπερασπίστηκε τον εαυτό του χθες Πέμπτη ενώπιον επιτροπής του Κογκρέσου που ερευνά τη φερόμενη δημιουργία κυκλώματος σωματεμπορίας στον θεσμό.
Βασικός ύποπτος, ο πρώην επικεφαλής της νομικής και συνταγματικής υπηρεσίας του κοινοβουλίου, ο νομικός Χόρχε Τόρες, διαβεβαίωσε πως ουδέποτε στρατολόγησε γυναίκες για να προσφέρουν σεξουαλικές υπηρεσίες σε αιρετούς με αντάλλαγμα την ψήφο τους υπέρ νομοσχεδίων.
Μετά τις αποκαλύψεις μέσων ενημέρωσης για την απίστευτη υπόθεση από περουβιανά μέσα ενημέρωσης, επιτροπή του Κογκρέσου άρχισε να εξετάζει το ζήτημα, όπως και η εισαγγελία, που ανακοίνωσε πως διενεργεί προκαταρκτική έρευνα για το «φερόμενο έγκλημα της σεξουαλικής εκμετάλλευσης γυναικών που δεν έχουν ακόμη ταυτοποιηθεί».
«Δεν υπήρξε πρόσληψη εργαζομένων για να προσφέρουν (σεξουαλικές) υπηρεσίες σε λειτουργούς ή σε μέλη του Κογκρέσου, ακόμη λιγότερο για να εξασφαλιστούν ψήφοι υπέρ οποιοδήποτε νομοσχεδίου. Το απορρίπτω και το αρνούμαι κατηγορηματικά», επέμεινε το ως πρότινος στέλεχος του κοινοβουλίου, που πρόσκειται στο κόμμα της δεξιάς Συμμαχία για την Πρόοδο (APP), κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της επιτροπής που αναμεταδόθηκε απευθείας τηλεοπτικά.
Ο κ. Τόρες είχε ήδη διαψεύδει τις κατηγορίες νωρίτερα αυτή την εβδομάδα σε δηλώσεις του στον Τύπο, καλώντας την εισαγγελία και την επιτροπή ελέγχου του Κογκρέσου να διενεργήσουν έρευνες.
Το σκάνδαλο ξέσπασε μετά τη δολοφονία με καταιγισμό πυρών πρώην συνεργάτιδάς του και δεξιού του χεριού ως την απόλυσή της τον Σεπτέμβριο, της δικηγόρου Αντρέα Βιδάλ, 28 ετών, η οποία φέρεται να στρατολογούσε τις γυναίκες που εκπορνεύονταν από το κύκλωμα. Η κυρία Βιδάλ υπέκυψε τη 17η Δεκεμβρίου σε νοσοκομείο στη Λίμα αφού υπέστη πολλαπλά τραύματα από σφαίρες· ο οδηγός ταξί στο οποίο επέβαινε σκοτώθηκε ακαριαία.
Ο κ. Τόρες κατηγορήθηκε πως προσέλαβε πληρωμένους δολοφόνους για να δολοφονήσουν την Αντρέα Βιδάλ κατά την τηλεοπτική εκπομπή Beto a Saber. Κατά τις πληροφορίες που μετέδωσε η εκπομπή, η δικηγόρος είχε κεντρικό ρόλο στη φερόμενη πρόσληψη των γυναικών, υποτιθέμενων βοηθών και γραμματέων, που εκπορνεύονταν.
Ο νομικός αρνήθηκε κι αυτή την κατηγορία, χαρακτηρίζοντας τη «παράλογη».
Αναγκάστηκε να παραιτηθεί από το αξίωμά του στο Κογκρέσο τη 13η Δεκεμβρίου.
(ΑΠΕ -ΜΠΕ / photo: pixabay)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Μ. Χαρακόπουλος από το Σίδνεϊ: Γεμάτοι υπερηφάνεια για τον αγνό πατριωτισμό των ομογενών της Αυστραλίας
- Τα νέα οπλικά συστήματα που παρουσιάστηκαν στην παρέλαση για την 25η Μαρτίου 1821
- Οι δηλώσεις Μητσοτάκη μετά την ολοκλήρωση της παρέλασης
- Σκόρδο: Tips που θα σας βοηθήσουν να περιορίσετε την έντονη οσμή του μετά το φαγητό
- Οι ευχές της Κίμπερλι Γκιλφόιλ για την Επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης του 1821
- Η Μόσχα δεν έχει ενημερωθεί από το Ιράν για το σχέδιο 15 σημείων των ΗΠΑ
- Ο παράξενος λόγος που ένα χωριό στο Τέξας σταμάτησε πλέον να λαμβάνει από το υπ. Μεταφορών νέες πινακίδες οδικής κυκλοφορίας
- Ενεργειακός «πόλεμος» – Ο Όρμπαν πήρε απόφαση «φωτιά» κατά της Ουκρανίας
- Ο Σάντσεθ δηλώνει ότι ο Νετανιάχου θέλει να προκαλέσει στον Λίβανο “την ίδια καταστροφή” με τη Γάζα
- Αφιέρωμα της New York Post στις ανθισμένες ροδακινιές της Ελλάδας: «Δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο» – ΦΩΤΟ









