Το θερμόμετρο δεν σταματά να «ανεβαίνει»! Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών κατηγόρησε σήμερα το ΝΑΤΟ ότι επιχειρεί να μετατρέψει την Μολδαβία σε κέντρο υλικοτεχνικής υποστήριξης για τον εφοδιασμό του ουκρανικού στρατού και ότι η Βορειοατλαντική Συμμαχία επιδιώκει να φέρει την στρατιωτική της υποδομή πιο κοντά στην Ρωσία.
Η Μαρία Ζαχάροβα, εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ, διατύπωσε την κατηγορία αυτή στην καθιερωμένη εβδομαδιαία συνέντευξη Τύπου κατά την οποία η ίδια υποστήριξε ότι η πλειοψηφία του πληθυσμού της Μολδαβίας δεν επιθυμεί η χώρα να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ.
Αναφέρθηκε σε μια μεγάλη μεταφορά όπλων στην Μολδαβία που γίνεται τους τελευταίους μήνες και στις φιλοδυτικές – κατά την Ζαχάροβα – απόψεις της Μάγια Σάντου, προέδρου της Μολδαβίας.
Η Ρωσία έχει προειδοποιήσει πολλάκις το ΝΑΤΟ πως τέτοιες κινήσει θα οδηγήσουν σε αναπόφευκτη κλιμάκωση.
Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/photo EPA-EPA
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Έφοδος της ΕΛ.ΑΣ. στις φυλακές Κορυδαλλού – Τι εντόπισαν οι αστυνομικοί
- Ο Μητσοτάκης συνεχάρη τον Βασίλη Σπανούλη
- Κικίλιας για μεταναστευτικό: «Καθημερινή μάχη των λιμενικών στα θαλάσσια σύνορά μας»
- Oreshnik: Μία ρωσική… υπενθύμιση στους Δυτικούς που θέλουν πόλεμο, video
- Συγχαρητήρια ανάρτηση του πρωθυπουργού για την κατάκτηση του αργυρού μεταλλίου από τον Εμμανουήλ Καραλή
- Κόντεψε να… αυτοπυρποληθεί για τις ανάγκες «βίντεο κλιπ», video
- Ιταλός ΥΠΑΜ: «Δεν είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε ενδεχόμενη ρωσική επίθεση»
- «Διαγράφοντας το κακό»: Έσβησαν υβριστικό σύνθημα για τον δεξιό Κερκ στο Τέξας, video
- ΣΥΡΙΖΑ: Παραμένει ο Γεωργιάδης στο Υπουργικό Συμβούλιο, ενώ στρέφεται κατά του Διεθνούς Δικαστηρίου;
- «Ασημένιος» ο Καραλής: «Πέταξε» στα 6 μέτρα στο παγκόσμιο πρωτάθλημα
Κύρια Θέματα

















