Οι γερμανικές δυνάμεις πρέπει να είναι έτοιμες για πόλεμο, πράγμα που σημαίνει ότι χρειάζονται περισσότερες δαπάνες, δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Άμυνας Μπόρις Πιστόριους σε συνέντευξή του.
«Χρειαζόμαστε αμυντικό προϋπολογισμό τουλάχιστον 80 δισεκατομμυρίων, αντί 90 δισεκατομμυρίων ευρώ ετησίως από το 2028 και μετά για να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις που έχουμε λόγω της αυστηρότερης κατάστασης ασφαλείας», είπε ο Πιστόριους.
Ο διεθνιστής Γερμανός Υπουργός ανέφερε συγκεκριμένα τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, δηλώνοντας πως πρέπει οι Γερμανοί να είναι έτοιμοι για όταν επιτεθεί.
«Εάν ο Πούτιν επιτεθεί, πρέπει να είμαστε ικανοί να διεξάγουμε πόλεμο», είπε σε δραματικούς τόνους.
Τα σχόλια του υπουργού έρχονται εν μέσω πίεσης προς τα μέλη του ΝΑΤΟ να αυξήσουν τις αμυντικές τους δαπάνες, με τον νέο Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ, Μαρκ Ρούτε, να λέει ότι τα μέλη της συμμαχίας πρέπει να ξοδέψουν «πολύ περισσότερα» για την άμυνα από τον τρέχοντα στόχο του 2% του ΑΕΠ.
Προκειμένου να διασφαλιστεί μια τέτοια δημοσιονομική αύξηση, ο Πιστόριους είπε ότι θα ευνοούσε μια μεταρρύθμιση του «πλαφόν» του χρέους της Γερμανίας, η οποία θέτει ένα συνταγματικό όριο στο έλλειμμα του προϋπολογισμού.
«Νομίζω ότι είναι πολιτικά λάθος να τηρούμε αυστηρά το φρένο χρέους σε αυτή την κατάσταση», είπε ο Πιστόριους.
«Αν χρηματοδοτήσουμε τις απαραίτητες δαπάνες για την άμυνά μας από τον κανονικό προϋπολογισμό, αυτό στραγγαλίζει την ικανότητα του κράτους να ενεργεί, θέτει σε κίνδυνο την κοινωνική ασφάλιση και έτσι ενισχύει τα ακραία κόμματα».
ΑΠΕΜΠΕ-EPA-EPA photo
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ταραντέλα: Ο πιο δημοφιλής χορός της Κάτω Ιταλίας με τις αρχαίες ελληνικές ρίζες, vid
- Φον ντερ Λάιεν: Αντιμέτωπη ξανά με πρόταση μομφής η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη συμφωνία “Mercosur”
- Η Γροιλανδία απειλεί να φέρει στην επιφάνεια «την βαθιά ασθένεια εντός της διατλαντικής συμμαχίας»
- “Ποιον δρόμο θα πάρεις Γροιλανδέ;”- Η ανάρτηση του Λευκού Οίκου με τα έλκηθρα σε σταυροδρόμι
- Κιάρα Φεράνι: Η κορυφαία influencer της Ιταλίας, αθωώθηκε για το «Pandorogate»
- Έληξε η συνάντηση της αντιπροσωπείας Δανίας-Γροιλανδίας με τον αντιπρόεδρο και τον ΥΠΕΞ των ΗΠΑ
- «Οικία Κοκοβίκου»: Οι αρχαιότητες που αποκαλύφθηκαν στην αυλή του «Αντωνάκη και της Ελένης» – Δείτε εικόνες
- Παρούσα η Ρωσία στην Μέση Ανατολή – Τι φέρεται να ισχύει αυτή την στιγμή
- Η νέα παγκόσμια τάση! «Πυρετώδεις» διεργασίες στο παρασκήνιο
- Βίντεο με τη φρεγάτα «Κίμων» να μπαίνει σε ελληνικά νερά – «Το μέλλον του Πολεμικού Ναυτικού καταπλέει»









