Σύμφωνα με τις πληροφορίες τόσο το υπουργείο όσο και η εποπτική αρχή εξετάζουν δύο πιθανά σενάρια: τον πλήρη αποκλεισμό των τηλεφωνικών κλήσεων στις εφαρμογές ή την απαγόρευση των κλήσεων από το εξωτερικό.
Τυπικά, η πιθανή απαγόρευση εξηγείται ως μέτρο καταπολέμησης της “απάτης”. Σύμφωνα με τα στοιχεία του παρόχου Megafon αυτή τη στιγμή οι κλήσεις που σχετίζονται με “απάτες” στις εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων φθάνουν το 40% και «περίπου το 70%» από αυτές φέρονται να γίνονται από το εξωτερικό.
Το υπουργείο Ψηφιακής ανάπτυξης δήλωσε στην εφημερίδα Kommersant ότι «δεν επεξεργάζεται κανέναν κανονισμό που να περιορίζει τις κλήσεις στις εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων». Η Roskomnadzor δεν απάντησε στο αίτημα της εφημερίδας για σχόλιο.
Στις 19 Δεκεμβρίου, η Roskomnadzor συμπεριέλαβε αναγκαστικά το WhatsApp και το Skype στο μητρώο των διοργανωτών διανομής πληροφοριών.
Τώρα, βάσει του λεγόμενου «νόμου Γιάροβαγια», όλες αυτές οι εφαρμογές είναι υποχρεωμένοι να αποθηκεύουν τα δεδομένα των χρηστών τους στη Ρωσία, συμπεριλαμβανομένης της αλληλογραφίας, των φωτογραφιών, των κλήσεων ήχου και βίντεο, και να τα παραδίδουν στις υπηρεσίες πληροφοριών μαζί με τα κλειδιά αποκρυπτογράφησης. Σε περίπτωση άρνησης, μπορούν να μπλοκαριστούν στο έδαφος της Ρωσίας.
ΑΠΕ-ΜΠΕ , με πληροφορίες από, Svoboda.org , Kommersant – φωτo:freepik
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ταραντέλα: Ο πιο δημοφιλής χορός της Κάτω Ιταλίας με τις αρχαίες ελληνικές ρίζες, vid
- Φον ντερ Λάιεν: Αντιμέτωπη ξανά με πρόταση μομφής η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη συμφωνία “Mercosur”
- Η Γροιλανδία απειλεί να φέρει στην επιφάνεια «την βαθιά ασθένεια εντός της διατλαντικής συμμαχίας»
- “Ποιον δρόμο θα πάρεις Γροιλανδέ;”- Η ανάρτηση του Λευκού Οίκου με τα έλκηθρα σε σταυροδρόμι
- Κιάρα Φεράνι: Η κορυφαία influencer της Ιταλίας, αθωώθηκε για το «Pandorogate»
- Έληξε η συνάντηση της αντιπροσωπείας Δανίας-Γροιλανδίας με τον αντιπρόεδρο και τον ΥΠΕΞ των ΗΠΑ
- «Οικία Κοκοβίκου»: Οι αρχαιότητες που αποκαλύφθηκαν στην αυλή του «Αντωνάκη και της Ελένης» – Δείτε εικόνες
- Παρούσα η Ρωσία στην Μέση Ανατολή – Τι φέρεται να ισχύει αυτή την στιγμή
- Η νέα παγκόσμια τάση! «Πυρετώδεις» διεργασίες στο παρασκήνιο
- Βίντεο με τη φρεγάτα «Κίμων να μπαίνει σε ελληνικά νερά – «Το μέλλον του Πολεμικού Ναυτικού καταπλέει»









