Στο θέμα της Συρίας αναφέρθηκε και το υπουργείο Εξωτερικών του Ιράν, εκφράζοντας την υποστήριξή του προς την κυριαρχία της χώρας μετά την ανατροπή του συμμάχου της Τεχεράνης Μπασάρ αλ-Ασαντ και δηλώνει ότι δεν έχει «απευθείας επαφή» με την νέα συριακή ηγεσία.
«Η θέση αρχών για την Συρία είναι ξεκάθαρη: να διαφυλαχθεί η κυριαρχία και η ακεραιότητα» της χώρας «και να επιτραπεί στον συριακό λαό να αποφασίσει για το μέλλον του χωρίς εξωτερική ανάμειξη», δήλωσε ο Εσμαΐλ Μπαγκάι, εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών προσθέτοντας ότι η Συρία δεν πρέπει να μετατραπεί σε «καταφύγιο για την τρομοκρατία».
Η οργάνωση Χαγιάτ Ταχρίρ αλ-Σαμ, αιχμή του δόρατος της ισλαμιστικής δύναμης που εξαπέλυσε με την στήριξη της Τουρκίας στις αρχές του Δεκεμβρίου αστραπιαία επίθεση για να φθάσει μέσα σε 11 ημέρες στην Δαμασκό και να ανακοινώσει την πτώση του καθεστώτος του Μπασάρ αλ-Ασαντ, διακηρύσσει ότι έχει αποβάλει τον τζιχαντιστικό της χαρακτήρα, αλλά παραμένει στην λίστα των τρομοκρατικών οργανώσεων πολλών δυτικών χωρών.
Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/photo EPA-EPA
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ακόμα και στην Ιρλανδία η τοπική κυβέρνηση μειώνει τον ειδικό φόρο κατανάλωσης στα καύσιμα
- Η Γαλλία καλεί το Ισραήλ να μην προχωρήσει σε κατάληψη εδαφών στο νότιο Λίβανο
- Μαρινάκης: Δυνατότητα για επιπλέον μέτρα εφόσον η κρίση κλιμακωθεί
- Το ΒΙΝΤΕΟ με τον Ερντογάν που προκάλεσε σάλο στην Τουρκία
- Αφγανιστάν: Οι Ταλιμπάν απελευθερώνουν Αμερικανό κρατούμενο
- Πώς δρούσε το κύκλωμα με τις εικονικές εταιρείες και τις απάτες εκατομμυρίων
- Όλα τα βλέμματα στραμμένα στην Μελάνια Τραμπ αύριο στον Λευκό Οίκο – Η συνάντηση με την Μπριζίτ Μακρόν
- Οι «Πέρσες» του Αισχύλου «ανεβαίνουν» στο Μπουένος Άιρες – ΦΩΤΟ
- Μπακαλιάρος σκορδαλιά: Συμβουλές για ξαρμύρισμα και το μυστικό για να γίνει τραγανός
- Δένδιας: Η αναγκαιότητα της παρουσίας της Ελλάδας στην Κύπρο θα αξιολογείται διαρκώς









