«Ο Μπιλ Μπερνς έκανε την τελευταία του επίσκεψη στην Ουκρανία ως διευθυντής της CIA», έγραψε ο Ζελένσκι στο Telegram, προσθέτοντας ότι οι δύο άνδρες είχαν «πολλές συναντήσεις κατά τη διάρκεια αυτού του πολέμου», οι περισσότερες από τις οποίες δεν έχουν αποκαλυφθεί.
«Είχαμε πολλές συναντήσεις κατά τη διάρκεια αυτού του πολέμου και είμαι ευγνώμων για τη βοήθειά του», πρόσθεσε ο Ουκρανός πρόεδρος.
«Συνήθως τέτοιες συναντήσεις δεν δημοσιοποιούνται και όλες οι συναντήσεις μας – στην Ουκρανία, σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, στην Αμερική και σε άλλα μέρη του κόσμου – έγιναν χωρίς επίσημη ενημέρωση», πρόσθεσε ο ίδιος.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες ήταν ο μεγαλύτερος οικονομικός και στρατιωτικός υποστηρικτής της Ουκρανίας τα σχεδόν τρία χρόνια από την ρωσική εισβολή και η Ουάσιγκτον φέρεται επίσης να μοιράζεται τακτικά στρατιωτικές πληροφορίες με την Ουκρανία για να υποστηρίξει την άμυνά της.
Ο Μπιλ Μπερνς αναμένεται να παραιτηθεί από τη θέση του επικεφαλής της CIA μετά την παράδοση του Λευκού Οίκου στον εκλεγμένο πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.
Η τελευταία επιβεβαιωμένη συνάντηση μεταξύ των Ζελένσκι και Μπερνς έλαβε χώρα στα μέσα του 2023, σύμφωνα με αμερικανούς αξιωματούχους που ανακοίνωσαν τον Ιούλιο του 2023 ότι ο Μπερνς επισκέφθηκε μυστικά την Ουκρανία.
Ο Ζελένσκι δημοσίευσε σήμερα μια φωτογραφία του να ανταλλάσσει χειραψία με τον Μπερνς κάπου όπου διακρίνεται το εθνόσημο της Ουκρανίας. Δεν είπε πότε έγινε η συνάντηση, αλλά σημείωσε ότι ήταν η τελευταία συνάντηση μεταξύ των δύο ανδρών πριν ο Μπιλ Μπερνς αποχωρήσει από την ηγεσία της CIA.
Η συνάντηση έρχεται σε μια κρίσιμη στιγμή του πολέμου, ένα μήνα πριν αναλάβει την προεδρία ο Ντόναλντ Τραμπ. Ο Ρεπουμπλικανός εκλεγμένος πρόεδρος δεσμεύτηκε να τερματίσει τον πόλεμο «σε 24 ώρες», ενισχύοντας τους φόβους ότι το Κίεβο θα αναγκαστεί να αποδεχτεί ειρηνευτική συμφωνία με όρους ευνοϊκούς για τη Μόσχα.
ΑΠΕΜΠΕ – EPA-EPA photo
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Τρία νέα κρούσματα αφθώδους πυρετού στη Λέσβο – Στα 5 τα συνολικά κρούσματα
- Ολοκληρώθηκε η μαθητική παρέλαση στην Αθήνα
- Στο Βιετνάμ κατέχουν την τέχνη του μπαμπού – Εκπληκτικά μικρά και μεγάλα δημιουργήματα κάνουν τον γύρο του διαδικτύου (Vid)
- Άνοιξε ο σταθμός του Μετρό «Σύνταγμα»
- Έπος: To γερμανικό συγκρότημα που ενσωματώνει τον ήχο μιας…ραπτομηχανής και ενός ψαλιδιού! vid
- Το αυτόνομο Ιρακινό Κουρδιστάν κατηγορεί το Ιράν για τη φονική επίθεση εναντίον δυνάμεών του
- Ημέρα Σταδιοδρομίας στο Χαλάνδρι
- Πιερρακάκης για κύμα ακρίβειας: Εφόσον χρειαστεί θα παρέμβουμε ξανά
- Τις ΗΠΑ επισκέπτεται ο υφυπουργός Εξωτερικών για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου
- Ο Τσάνινγκ Τέιτουμ ένωσε τις δυνάμεις του με την Ροξάν Γκέι για ένα ρομαντικό μυθιστόρημα









