Για «κενό ασφάλειας» έκανε λόγο ο ειδικός σε θέματα τρομοκρατίας Χανς-Γιάκομπ Σίντλερ από την οργάνωση Counter Extremism Project, αναφερόμενος στην επίθεση εναντίον του πλήθους που βρισκόταν σε υπαίθρια χριστουγεννιάτικη αγορά στο Μαγδεμβούργο.
«Πρώτα από όλα, είναι περίεργο το γεγονός ότι ένα όχημα οποιουδήποτε μεγέθους μπορεί ακόμη να φτάσει σε μια χριστουγεννιάτικη αγορά σε μια μεγάλη πόλη. Το γεγονός ότι μια τέτοια επίθεση ήταν επιτυχής, υποδηλώνει ένα σφάλμα στο θέμα της ασφάλειας», δήλωσε ο κ. Σίντλερ μιλώντας στο δεύτερο κανάλι της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ZDF και περιέγραψε το περιστατικό ως έναν κίνδυνο ο οποίος είναι γνωστός και μπορεί να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά. «Είτε πρόκειται για χριστουγεννιάτικη αγορά είτε για το μίλι των φιλάθλων, ο τρόπος αποτροπής μιας τέτοιας επίθεσης είναι μια κλειστή περίμετρος με οδοφράγματα από μπετόν ή βαρύ μέταλλο», τόνισε. Τέτοια οδοφράγματα έχουν τοποθετηθεί σε πολλές αγορές στη Γερμανία μετά την πολύνεκρη επίθεση στην αγορά της Μπραϊτσάιντπλατς, στο δυτικό Βερολίνο, το 2016.
Αναφερόμενος στο προφίλ του φερόμενου ως δράστη, ο Χανς-Γιάκομπ Σίντλερ επισήμανε ότι π.χ. το γεγονός ότι είναι 50 ετών αποτελεί κάτι μάλλον ασυνήθιστο, καθώς τα τελευταία χρόνια οι επιθέσεις με ισλαμιστικό κίνητρο διαπράττονται από όλο και νεαρότερα άτομα, ακόμη και κάτω των 20 ετών, τα οποία ριζοσπαστικοποιούνται και πιο εύκολα, ακόμη και μέσω Διαδικτύου. «Η ηλικία είναι ασυνήθιστη, αλλά και η εθνικότητα είναι ασυνήθιστη», τόνισε και ανέφερε ότι η τελευταία φορά που Σαουδάραβες αναμίχθηκαν σε τρομοκρατική επίθεση ήταν το 2001, στην επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου στις ΗΠΑ.
(ΑΠΕ -ΜΠΕ / Φ. Καραβίτη / photo: freepik)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Σε εξέλιξη κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας λόγω της μαθητικής παρέλασης
- Έριξαν ένα λούτρινο ζωάκι από τη στρατόσφαιρα της Γης…για ρεκόρ γκίνες! vid
- Ενισχύονται τα μέτρα κατά των δημοσιογράφων στο αμερικανικό Πεντάγωνο
- Η Ρωσία θέλει να ενισχύσει την συνεργασίας της με το Κιργιστάν
- ΚΕΟΣΟΕ: Άμεσα μέτρα στήριξης για το αυξημένο κόστος στην αγροτοδιατροφική αλυσίδα
- Συνελήφθη 40χρονος στη Θεσσαλονίκη – Με λάστιχο κήπου «ρούφηξε» 250 λίτρα από ντεπόζιτο φορτηγού
- Βουλευτικές εκλογές στη Δανία σήμερα – Άνοιξαν οι κάλπες, τρίτη θητεία διαφαίνεται για την Φρέντερικσεν
- ΑΑΔΕ: Πρόστιμα και συλλήψεις σε εκπαιδευτήρια – Εξαπατούσαν πελάτες με μαϊμού πτυχία
- Αεροπορικά πλήγματα εναντίον ένοπλων σιιτικών οργανώσεων στο Ιράκ
- Ν. Παπαθανάσης: 12.299 εκατ. ευρώ για νέες ενεργειακές αναβαθμίσεις νοσοκομείων









