Ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε έτοιμος να συναντήσει τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ “οποιαδήποτε στιγμή”, κατά την ετήσια συνέντευξη τύπου με δημοσιογράφους από όλον τον κόσμο.
«Δεν ξέρω πότε θα τον δω. Δεν λέει τίποτα γι’ αυτό. Δεν έχω μιλήσει μαζί του για πάνω από τέσσερα χρόνια. Είμαι έτοιμος να το κάνω, βεβαίως. Οποιαδήποτε στιγμή», σημείωσε ο Ρώσος πρόεδρος.
Ο Πούτιν δήλωσε επίσης ότι δεν έχει δει τον Μπασάρ αλ Άσαντ, τον πρόεδρο της Συρίας, ο οποίος ανατράπηκε στις αρχές Δεκεμβρίου από ισλαμιστές.
«Δεν έχω δει ακόμη τον πρόεδρο Άσαντ από τότε που έφτασε στη Μόσχα, αλλά έχω την πρόθεση να το κάνω. Βεβαίως θα του μιλήσω», σημείωσε ο Πούτιν.
Προσέθεσε πως η πτώση του Άσαντ δεν είναι “ήττα” για τη Ρωσία, σημειώνοντας επίσης ότι ο ρωσικός στρατός, ο οποίος είχε κινητοποιηθεί στην Συρία από το 2015, “πέτυχε τον στόχο” του εκεί.
«Προσπαθούν να παρουσιάσουν αυτό που συνέβη στη Συρία ως μια ήττα για την Ρωσία. Σας διαβεβαιώνω πως δεν συνέβη αυτό», υπογράμμισε και συμπλήρωσε:
«Εμείς πήγαμε στη Συρίαν πριν από δέκα χρόνια για να αποτρέψουμε να δημιουργηθεί εκεί ένας θύλακας τρομοκρατών, όπως στο Αφγανιστάν. Συνολικά επιτύχαμε τον στόχο μας».
Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ/photo EPA-EPA-SPUTNIK POOL
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Το απόλυτο τεστ μέσα στο 2026 για τις «δεξιές φωνές» της Ε.Ε. – Θα αντέξει ο Όρμπαν;
- Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Εγνατία Οδό λόγω των αγροτικών κινητοποιήσεων
- Δίκη Κορκονέα: Ένταση στον Άρειο Πάγο για την αναγνώριση του ελαφρυντικού του πρότερου σύννομου βίου
- Οι κεντρικές τράπεζες ανά την υφήλιο τάσσονται κατά του Τραμπ και υπέρ του Τζερόμ Πάουελ
- «Αποτροποπιασμό» εκφράζει ο ΟΗΕ για την βίαιη καταστολή των διαδηλώσεων στο Ιράν
- Η «λύση» που προτείνεται στην ΕΕ με αφορμή την κατάσταση στην Γροιλανδία δεν είναι και τόσο «ρόδινη»
- EY-Parthenon: Ελαφρά επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας το 2026 – Οι πέντε κρίσιμοι παράγοντες
- Δίκη για τη Novartis: Τελεσίδικα ένοχοι για τους ψευδείς ισχυρισμούς οι δύο πρώην προστατευόμενοι μάρτυρες
- Βουδαπέστη: Ακόμη ένα ευρωπαϊκό αεροδρόμιο έκλεισε προσωρινά λόγω πάγου
- Υψηλό επενδυτικό ενδιαφέρον για την έκδοση του 10ετούς ομολόγου – Ξεπερνούν τα 45 δις ευρώ οι προσφορές









