Ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε χθες Τετάρτη το βράδυ ότι συζήτησε εκ νέου με τον γάλλο ομόλογό του Εμανουέλ Μακρόν το ενδεχόμενο ανάπτυξης ξένων στρατευμάτων στην Ουκρανία ως μέσο που θα συνέβαλε στην επίτευξη βιώσιμης ειρήνης.
«Μοιραζόμαστε ένα κοινό όραμα: είναι απαραίτητες αξιόπιστες εγγυήσεις για μια ειρήνη που αληθινά μπορεί να επιτευχθεί», ανέφερε μέσω X ο Ζελένσκι, από τις Βρυξέλλες όπου συναντήθηκε με τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ Μαρκ Ρούτε και ευρωπαίους ηγέτες.
«Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε όσον αφορά την πρωτοβουλία του προέδρου Μακρόν σχετικά με την παρουσία (σ.σ. στρατιωτικών) δυνάμεων στην Ουκρανία, οι οποίες θα μπορούσαν να συμβάλουν στην σταθεροποίηση της πορείας προς την ειρήνη», πρόσθεσε.
«Δεν μπορούμε να εγκαταλείψουμε τα εδάφη μας. Το ουκρανικό Σύνταγμα μας απαγορεύει να το κάνουμε. Ντε φάκτο, τα εδάφη αυτά ελέγχονται τώρα από τους Ρώσους.
Δεν έχουμε τη δύναμη να τα ανακτήσουμε» είπε σε άλλο σημείο ο ουκρανός πρόεδρος, αναφερόμενος στην αδυναμία που έχει το Κίεβο να ανακαταλάβει τα εδάφη που κατέχει πλέον η Ρωσία.
ΑΠΕΜΠΕ-EPA-EPA photo
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Η Κλερ Φόι δήλωσε ότι «δεν ενδιαφέρεται» για ο,τιδήποτε παράγεται από Τεχνητή Νοημοσύνη
- Συνάντηση Γ. Γεραπετρίτη με τον ΥΠΕΞ της Ολλανδίας
- Ρωσία: Οι αρχές ξεκίνησαν ποινική έρευνα για τον θάνατο εννέα μωρών σε νοσοκομείο της Σιβηρίας
- Ο Κόνορ ΜακΓκρέγκορ θέλει να χτίσει το μεγαλύτερο άγαλμα του Ιησού στην Ιρλανδία
- Γαλλία: Η Μαρίν Λεπέν παίζει το προεδρικό της μέλλον – Σήμερα αρχίζει η κρίσιμη δίκη για την έφεση που έχει καταθέσει
- «Τα εθνικά κράτη είναι παροδικές, προσωρινές οντότητες» – «Βόμβα» εν μέσω ραγδαίων εξελίξεων
- Εστιατόριο μεταφέρει το φαγητό στους πελάτες…πετώντας! ΒΙΝΤΕΟ
- Πρόταση γάμου σε συναυλία συγκροτήματος…δεν πήγε καλά! ΒΙΝΤΕΟ
- Ν. Δένδιας στο ΕΒΕΠ: Οι δαπάνες για την άμυνα να γίνουν μοχλός ανάπτυξης της Ελλάδας
- Κυβέρνηση: Νέες μειώσεις φόρων και εισφορών θα ανακοινωθούν στη ΔΕΘ









