Η ιδιαίτερα ασυνήθιστη μήνυση και αγωγή ασκήθηκε το βράδυ της Δευτέρας σε δικαστήριο στην Άιοβα.
Έχει στο στόχαστρο την Αν Σέλτσερ —ανακοίνωσε μόλις πως συνταξιοδοτείται, ήταν ειδικευμένη στη συγκεκριμένη πολιτεία των κεντρικών ΗΠΑ, ως αυτή την εκλογική χρονιά φημιζόταν για την αξιοπιστία των ερευνών της—, την εταιρεία της, τη Selzer & Co, καθώς και την εφημερίδα που παρήγγειλε τη δημοσκόπηση, τη De Moines Register, και τη μητρική της εταιρεία Gannett.
Η επίμαχη δημοσκόπηση ήθελε την Κάμαλα Χάρις να προηγείται κατά τρεις μονάδες του Ντόναλντ Τραμπ στις προθέσεις ψήφου κι είχε προκαλέσει αίσθηση, μερικές ημέρες πριν από τις προεδρικές εκλογές, τις οποίες όμως κέρδισε ο Ρεπουμπλικάνος, με τη διαφορά υπέρ του στην Άιοβα να ξεπερνά τελικά τις 13 εκατοστιαίες μονάδες.
Η μήνυση και αγωγή σκοπό έχει να υπάρξει «λογοδοσία για την κατάφωρη ανάμιξη στις εκλογές» υπέρ της υποψήφιας των Δημοκρατικών Χάρις, επιχειρηματολογεί το κείμενο, που συμβουλεύτηκε το Γαλλικό Πρακτορείο.
Οι δικηγόροι του πρώην και μελλοντικού προέδρου κατηγορούν την υπεύθυνη της εταιρείας δημοσκοπήσεων πως «εφηύρε» τους αριθμούς που δημοσιεύτηκαν και απαιτούν ζημίες και τόκους.
Ο ειδικός σε θέματα εκλογικής νομοθεσίας Ρικ Χάσεν, καθηγητής στο πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας στο Λος Άντζελες, σχολίασε τη μήνυση στο μπλογκ του με μια πρόταση: «Δεν αναμένω η μήνυση αυτή να πάει πουθενά».
Η Άννα Ντάικουν, δικηγόρος, συνεργάτιδα του ινστιτούτου Νάιτ του πανεπιστημίου Κολούμπια, στηλίτευσε τη μήνυση και αγωγή και κάλεσε το δικαστήριο να «την απορρίψει γρήγορα».
Πρόκειται για προσπάθεια «υπονόμευσης» της ελευθερίας της έκφρασης και της ελευθερίας του Τύπου και «εκφοβισμού» όσων εκλαμβάνει ο Ντόναλντ Τραμπ ως «πολιτικούς εχθρούς» του, τόνισε σε ανακοίνωση του νεοϋορκέζικου ινστιτούτου που υπερασπίζεται την ελευθερία της έκφρασης.
Με πληροφορίες από ΑΠΕΜΠΕ – ΑΠΕΜΠΕ-EPA-EPA photo
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ποδόσφαιρο-Αγγλία: Μάντσεστερ Σίτι εναντίον Λίβερπουλ έβγαλε η κληρωτίδα στα προημιτελικά του Κυπέλλου Αγγλίας
- Ποδόσφαιρο-Μουντιάλ 2026: Το Ιράκ ζητά να αναβληθεί ο αγώνας μπαράζ για την πρόκριση λόγω Μ. Ανατολής
- Το Ιράν προειδοποιεί ότι θα αυξήσει ισχύ, συχνότητα και βεληνεκές των πυραύλων που εκτοξεύει
- ΥΠΑ: Αλλαγές λόγω εργασιών στον διάδρομο του αεροδρομίου Χίου – Ποιες πτήσεις θα γίνονται από την Πέμπτη 12 Μαρτίου
- H G7 προσανατολίζεται στην άντληση πετρελαίου από τα στρατηγικά αποθέματα των χωρών, σύμφωνα με τον Μακρόν
- Τραμ: Παρατείνονται οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη Γραμμή 6 «Πικροδάφνη-Σύνταγμα» – Τερματικός σταθμός η στάση «Φιξ»
- Μέση Ανατολή: Στο στόχαστρο των επιθέσεων και το νερό – Τι μπορεί να ξεσπάσει ανά πάσα στιγμή
- Θεσσαλονίκη: Στη φυλακή 28χρονος που ανάγκαζε 13χρονη να του στέλνει γυμνές φωτογραφίες και βίντεο
- Bruno Mars: Ιστορική επιστροφή στην κορυφή του Billboard 200 μετά από 13 χρόνια!
- Στο τουρκικό ΥΠΕΞ κλήθηκε ο Ιρανός πρέσβης για την εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου προς την Τουρκία









