Η Ottavia Piana, 32 ετών, που θεωρείται έμπειρη σπηλαιολόγος, τραυματίστηκε αφού έπεσε 5 μέτρα (16 πόδια) το βράδυ του Σαββάτου κατά τη διάρκεια μιας αποστολής με οκτώ άλλους για να χαρτογραφήσει ένα τμήμα ενός αχαρτογράφητου κλάδου του σπηλαίου Bueno Fonteno. Έπεσε στο ίδιο σύστημα σπηλαίων πέρυσι, σπάζοντας το πόδι της και παρέμεινε παγιδευμένη για 48 ώρες.
Ο συναγερμός σήμανε το απόγευμα του Σαββάτου από τους άλλους οκτώ σπηλαιολόγους της ομάδας της. Οι διασώστες, οι οποίοι είπαν ότι η Πιάνα ήταν σε εγρήγορση και είχε τις αισθήσεις της, έφτασαν αργά την Κυριακή σε βάθος 585 μέτρων και χρησιμοποίησαν μικρά εκρηκτικά για να φτάσουν κοντά της.
Το κύριο εμπόδιο είναι ένα τμήμα της σήραγγας μήκους περίπου 100 μέτρων, πολύ στενό για να επιτρέψει τη διέλευση ενός φορείου. Οι διασώστες εργάζονται για τη διαπλάτυνσή του αλλά η επιχείρηση είναι λεπτή και χρονοβόρα, που περιπλέκεται από το βάθος του σπηλαίου και την έλλειψη πλήρους γεωμορφολογικού χάρτη.
Οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι διασώστες οφείλονται και στο φορείο στο οποίο έχει τοποθετηθεί η Piana λόγω των καταγμάτων που υπέστη από την πτώση. Οι διασώστες πρέπει να σταματούν περιοδικά για να αξιολογούν την κατάσταση της Piana, η οποία έχει τις αισθήσεις της και αισθάνεται καλύτερα «ακόμα και από ψυχολογική και ηθική άποψη», σύμφωνα με τον Mauro Guiducci, τον αναπληρωτή του εθνικού Alpine Rescue.
“Ένα πράγμα είναι βέβαιο, αυτού του είδους οι επιχειρήσεις είναι πολύ χρονοβόρες”, είπε ο Guiducci.
Περίπου 100 διασώστες βρίσκονται επί τόπου, εργάζονται σε βάρδιες, με μέγιστο αριθμό 20 ατόμων τη φορά στις σήραγγες, δεδομένου του μικρού μεγέθους των χώρων.
Η Πιάνα κόλλησε στην ίδια σπηλιά πέρυσι , περνώντας δύο μέρες σε αυτήν με σπασμένο πόδι σε βάθος 150 μέτρων σε ένα σημείο όχι μακριά από το σημείο που βρίσκεται τώρα.
Ένας γιατρός που τη βοηθά μετά την τελευταία πτώση είπε ότι σχεδίαζε να εγκαταλείψει τη σπηλαιολογία.
Το Bueno Fonteno Abyss, είναι ένας λαβύρινθος από σπηλιές και σήραγγες που αποτελούν πρόκληση για τους πιο έμπειρους σπηλαιολόγους.
⭕ La speleologa Ottavia Piana, bloccata dopo un infortunio, sta lentamente risalendo accompagnata dai soccorritori, che dicono: “È cosciente e collaborativa”.
— Tgr Rai (@TgrRai) December 16, 2024
▶ https://t.co/zB46rZjddc pic.twitter.com/8zbrRvek5R
photo: pixabay
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Φλωρίδη για Τέμπη: «Απόπειρα πολιτικής εκμετάλλευσης της τραγωδίας των Τεμπών»
- Κρεμλίνο: Δεν έχουμε καμία σχέση με τις πτήσεις drones πάνω από ευρωπαϊκό αεροδρόμιο
- Δήμας: Παρέμβαση με στόχο τη βελτίωση της κυκλοφοριακής ροής στον Ανισόπεδο Κόμβο Μεταμόρφωσης
- Διεθνής περίγελος! «Καψόνι» του Τραμπ στον Μακρόν: Τον σταμάτησε η αστυνομία, video
- Άσκηση “Παρμενίων – 2025”: Την 1η Οκτωβρίου θα ηχήσουν σειρήνες και καμπάνες εκκλησιών
- Τραγωδία σε χωριό των Χανίων: 78χρονη βρέθηκε απανθρακωμένη μετά από φωτιά στο σπίτι της
- Κροατία: Μαζική θανάτωση 12.000 χοίρων εξαιτίας της αφρικανικής πανώλης
- Οδηγός στη Συγγρού εντοπίστηκε να τρέχει με 187 χλμ/ώρα
- Ρωσία-Σερβία: Συμφωνία εισαγωγής αερίου
- Π. Παπανικόλας: Οι αυτοκινητόδρομοι παραμένουν αναγκαία υποδομή για τη χώρα
Κύρια Θέματα


















ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί

ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΟΡΜΟΣ

ΜΙΧΑΗΛΙΔΟΥ

ΘΕΡΙΝΕΣ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΔΥΠΑ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΚΑΙΡΟΣ

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΓΙΟΡΤΗ
