Ο Μπλίνκεν θα έχει αύριο συνομιλίες στην Άκαμπα, στην Ερυθρά Θάλασσα και την Παρασκευή θα βρίσκεται στην Άγκυρα. Στην περιοδεία του αυτή «θα επαναλάβει ότι οι ΗΠΑ στηρίζουν μια συμπεριληπτική (πολιτική) μετάβαση» που θα οδηγήσει σε μια «υπεύθυνη και αντιπροσωπευτική» κυβέρνηση, ανέφερε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Μάθιου Μίλερ. Θα τονίσει επίσης ότι είναι αναγκαίο η νέα συριακή κυβέρνηση να σεβαστεί τα δικαιώματα των μειονοτήτων, να διευκολύνει τη διανομή ανθρωπιστικής βοήθειας και να μην επιτρέψει να μετατραπεί η Συρία σε βάση τρομοκρατών ή σε απειλή για τους γείτονές της. Επίσης, θα πρέπει να φροντίσει να καταστραφούν τα αποθέματα χημικών όπλων.
Αυτή είναι η 12η επίσκεψη του Μπλίνκεν στη Μέση Ανατολή από τις 7 Οκτωβρίου 2023, μετά τη σφαγή που διέπραξε η Χαμάς στο ισραηλινό έδαφος και τον επακόλουθο πόλεμο στη Λωρίδα της Γάζας. Στην περιοδεία του ο Αμερικανός υπουργός σκοπεύει να επισημάνει ότι είναι επείγουσα ανάγκη να συναφθεί μια συμφωνία κατάπαυσης του πυρός στη Γάζα και να διασφαλιστεί η απελευθέρωση των ομήρων που παραμένουν ακόμη στα χέρια της Χαμάς.
Δεν αποκλείεται ο Μπλίνκεν να κάνει στάση και σε άλλες χώρες.
Παρά τις αδιάκοπες προσπάθειές της, η κυβέρνηση του προέδρου Τζο Μπάιντεν δέχεται σφοδρά πυρά για την πολιτική της στη Μέση Ανατολή και την αδυναμία της να καταλήξει σε μια συμφωνία μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς.
ΑΠΕ-ΜΠΕ/photo EPA-OFFICIAL WHITE HOUSE HANDOUT
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- H “Πανδώρα” της NASA εκτοξεύτηκε με επιτυχία σήμερα – Ποια θα είναι η αποστολή της τον επόμενο χρόνο, vid
- Η ατρόμητη γυναίκα που έχει πέσει 23.000 φορές με αλεξίπτωτο – Βίντεο με το άλμα από το Μπουρτζ Χαλίφα
- Πρώτη συνεδρίαση του νέου Ανώτατου Στρατιωτικού Συμβουλίου
- Κυβερνητικά στελέχη: Δύο συναντήσεις θα έχει ο Κυρ. Μητσοτάκης με τους αγρότες
- ΚΥΣΕΑ: Νέες τοποθέτηση αντιστράτηγων, αντιναυάρχων και αντιπτέραρχων
- Κλειστά τα σχολεία σε Φλώρινα, Αμύνταιο και Πρέσπες λόγω ψύχους και χιονόπτωσης
- Το παλαιότερο δηλητήριο βέλους στον κόσμο εντοπίστηκε σε βλήματα 60.000 ετών στη Νότια Αφρική
- Κράτη περιμένουν παρεμβάσεις των BRICS μετά τα όσα συμβαίνουν με τις ΗΠΑ
- Σ.Φάμελλος: Επικίνδυνη η ανευθυνότητα της κυβέρνησης στα θέματα εξωτερικής πολιτικής και Διεθνούς Δικαίου
- ΥΠΕΞ Κούβας σε ΗΠΑ: Έχουμε δικαίωμα να εισάγουμε καύσιμα από οποιαδήποτε χώρα που επιθυμεί να τα εξάγει









