Που σημαίνει ότι φέτος είχαμε μείωση 76,45% σε καμένα στρέμματα δάσους υψηλής αξίας», δήλωσε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΙ 100,3.
Αναφερόμενος σε περαιτέρω στοιχεία που παρουσιάστηκαν χθες στην εκδήλωση για την αποτίμηση της αντιπυρικής περιόδου, παρουσία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, ο υπουργός σημείωσε ότι το 2024 καταγράφηκε συνολικά μείωση των καμένων στρεμμάτων κατά 13,67% σε σχέση με τον μέσο όρο των τελευταίων 20 ετών, με τα 191.000 στρέμματα να αφορούν σε χορτολιβαδικές εκτάσεις, υπολείμματα καλαμιών και καλλιέργειες.
«Έγινε μια εξαιρετική δουλειά διαλειτουργικά: Από την Πυροσβεστική, την Πολιτική Προστασία, τους εθελοντές, την Ελληνική Αστυνομία, τον Στρατό, τους δασάρχες και τους ΟΤΑ, με βάση το νέο δόγμα αντιμετώπισης δασικών πυρκαγιών», τόνισε ο κ. Κικίλιας επισημαίνοντας:
«Άρα, τα δάση μας τα προστατεύσαμε, την περιουσία των ανθρώπων την προστατεύσαμε, πάνω απ’ όλα την ανθρώπινη ζωή, και δείξαμε ότι το κράτος όταν θέλει μπορεί να είναι οργανωμένο. Με τη βοήθεια των νέων τεχνολογιών, τα drones και τις έμφορτες περιπολίες εναέριων μέσων. Με τη δυνατότητα να παρακολουθούμε στο Κέντρο Επιχειρήσεων του υπουργείου από το σύστημα ENGAGE τις δυνάμεις μας και την εξέλιξη των πυρκαγιών, ώστε να κινούμαστε πιο γρήγορα για την αποτελεσματική αντιμετώπισή τους.
Επίσης, με το 112 για να μπορούμε να πληροφορούμε νωρίς τους συμπολίτες μας και να απομακρύνονται από τον κίνδυνο. Ένα νέο υπουργείο, το οποίο έχει φτιαχτεί, 2,1 δισ. ευρώ που έχει δώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης για το πρόγραμμα ΑΙΓΙΣ και αφορά σε προμήθεια, μεταξύ άλλων, Canadair, μεσαίου τύπου ελικόπτερα, 110 drones, Τεχνητή Νοημοσύνη και 1.200 πυροσβεστικά οχήματα, τα οποία- μετά τη γρήγορη ολοκλήρωση των διαγωνισμών- θα αρχίσουμε να παραλαμβάνουμε από το 2025. Αυτή είναι σωστή, σοβαρή δουλειά υπέρ του πολίτη και της ασφάλειάς του».
ΑΠΕΜΠΕ – φωτο:eurokinissi
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ο πάπας Λέων προσκλήθηκε στο “Συμβούλιο Ειρήνης” του Τραμπ
- Η Τουρκία είπε το «ναι» – Ποιές άλλες χώρες «μαζεύει» στο «Συμβούλιο Ειρήνης» ο πρόεδρος των ΗΠΑ
- Η κακοκαιρία χτυπά την Αττική: Πλημμύρισαν δρόμοι, δεκάδες κλήσεις στην Πυροσβεστική – Δείτε εικόνες
- Τραγωδία στο Άστρος Κυνουρίας: Νεκρός 53χρονος λιμενικός που χτυπήθηκε από ισχυρό κύμα
- Έχει την ικανότητα ο Καναδάς να πολεμήσει τις ΗΠΑ;
- Το μήνυμα του Τραμπ στην Ευρώπη! Η Δεξιά θέλει να αλλάξουν τα πράγματα
- Κανονικά λειτουργούν τα σχολεία στην Αττική αύριο, Πέμπτη – Η ανακοίνωση της Περιφέρειας
- Τρίκαλα: Ξεπέρασε το μισό μέτρο το ύψος του χιονιού στα ορεινά – Ανοιχτοί οι δρόμοι
- Ο πάπας Λέων προσκλήθηκε στο “Συμβούλιο Ειρήνης” του Τραμπ – Δεν έχει απαντήσει ακόμη
- Αρμενία-Αζερμπαϊτζάν: Θα ενσωματώσουν τα ενεργειακά τους συστήματα σε ένα ενιαίο – Ποιός ο ρόλος του Τραμπ
Κύρια Θέματα









