Ξεπέρασε κάθε προηγούμενο, τόσο στον Πειραιά όσο και στα νησιά, η ανταπόκριση του κόσμου στο κάλεσμα του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού να επισκεφθεί τα πολεμικά πλοία που κατέπλευσαν στον Πειραιά, στη Λήμνο, στη Χίο, στην Σάμο και στην Ρόδο από την Πέμπτη 5 έως και την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2024, στο πλαίσιο του εορτασμού του Αγίου Νικολάου και της Επετείου των Νικηφόρων Ναυμαχιών Έλλης και Λήμνου, των Βαλκανικών Πολέμων 1912-13.
Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων πραγματοποιήθηκαν ολιγόωροι πλόες μαθητών και μαθητριών τάξεων Λυκείου στη Λήμνο, στη Χίο, στην Σάμο και κατά τον πλου των πολεμικών πλοίων από το Ναύσταθμο Σαλαμίνας προς τον Πειραιά, ενώ κατά τον επανάπλου επιβιβάσθηκαν μέλη οικογενειών των πληρωμάτων των πολεμικών πλοίων.
«Η στήριξη του κόσμου και η θέρμη, με την οποία περιέβαλε τα πληρώματα των πολεμικών πλοίων, ενισχύει ακόμη περισσότερο τους ήδη ισχυρούς δεσμούς της ελληνικής κοινωνίας με το Πολεμικό Ναυτικό, ενώ ταυτόχρονα συμβάλει στην εμψύχωση των στελεχών του Πολεμικού Ναυτικού στο δύσκολο και απαιτητικό έργο που επιτελούν», τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση του ΓΕΝ.
(ΑΠΕ -ΜΠΕ / photo αρχείου: eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Στη Βουλή τη Δευτέρα η ΠΝΠ για την επιδότηση καυσίμων και τα μέτρα στήριξης
- Γαλλία: Επικρίνουν δημοσιογράφο που πήρε συνέντευξη από τον Ρώσο ΥΠΕΞ
- Πούτιν: Οι σχέσεις μας με την Ευρώπη βρίσκονται σε κρίση – Εκείνοι στήριξαν το πραξικόπημα στην Ουκρανία, vid
- Ο «χάρτης» των πληρωμών από τον e-ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ έως τις 3 Απριλίου
- Πιερρακάκης: Οι επιπτώσεις της κρίσης αρχίζουν ήδη να γίνονται αισθητές στην πραγματική οικονομία
- Τραμπ: Ήμουν ο μόνος πρόεδρος που έκανε γνωστικό τεστ, vid
- Στο Βερολίνο θα βρεθεί την Κυριακή και τη Δευτέρα ο ισλαμιστής ηγέτης της Συρίας
- Μεταναστευτικό: Ο ΟΗΕ προειδοποιεί για πραγματικό κίνδυνο ανθρωπιστικής καταστροφής στον Λίβανο
- Κωνσταντοπούλου για Τέμπη: Στο τέλος η αλήθεια θα βγει
- Viral το… φλερτ του Τραμπ σε ζωντανή σύνδεση: «Είσαι ακόμα πιο όμορφη», vid









