Οι φιλότουρκοι μαχητές είχαν ήδη πάρει τον έλεγχο του κουρδικού θύλακα Ταλ Ριφάατ την περασμένη εβδομάδα, μετά την αστραπιαία επίθεση των ανταρτών υπό τη διοίκηση ισλαμιστών, η οποία προκάλεσε την ανατροπή του Μπασάρ αλ-Ασαντ στη Δαμασκό.
“Φιλοτουρκικές ομάδες πήραν τον έλεγχο μεγάλων συνοικιών της πόλης Μανμπίτζ στην ανατολική ύπαιθρο του Χαλεπίου έπειτα από σφοδρές συγκρούσεις με το Στρατιωτικό Συμβούλιο της Μανμπίτζ”, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Το Συμβούλιο συνδέεται με τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις, στις οποίες κυριαρχούν οι Κούρδοι, και υποστηρίζονται από την Ουάσινγκτον. Οι ΣΔΔ ελέγχουν μεγάλες περιοχές της βορειοανατολικής Συρίας.
“Στις συγκρούσεις σκοτώθηκαν εννέα φιλότουρκοι μαχητές και τουλάχιστον 17 μέλη του Στρατιωτικού Συμβουλίου της Μανμπίτζ, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, που διαθέτει μεγάλο δίκτυο πηγών στη Συρία.
(ΑΠΕ -ΜΠΕ / photo αρχείου: ΑΠΕ -ΜΠΕ / EPA -EPA)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Viral το βίντεο με την Μπριζίτ Μακρόν σε ρόλο DJ σε φιλανθρωπική εκδήλωση – Ποιο τραγούδι χόρεψε
- Άμεσες πληρωμές έως 1.000 ευρώ μέσω IRIS, σύμφωνα με τον Πιερρακάκη
- Τοιχογραφία της Μαρίας Κάλλας στην Καλαμάτα διεκδικεί τον τίτλο της καλύτερης του κόσμου (photo)
- Συναντήσεις του νέου Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης με δημάρχους
- «Αιχμηρά» λόγια της Ζαχάροβα σε σχέση με τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο
- Χονγκ Κονγκ: Στους 168 οι νεκροί από την πυρκαγιά του Νοεμβρίου
- Επιστροφή ενοικίου: Νέες πληρωμές σε επιπλέον δικαιούχους
- Δηλώσεις Δένδια από τη Φ/Γ «Κίμων» και αναφορά στην «Ατζέντα 2030»
- Ο Κινέζος ΥΠΕΞ δήλωσε στον Ιρανό ομόλογό του ότι το Πεκίνο αντιτίθεται στη “χρήση βίας στις διεθνείς σχέσεις”
- Επεκτείνεται η ψηφιοποίηση στο ελληνικό κράτος – Τι ανακοινώθηκε
Κύρια Θέματα









